< Tilbage
Kampagner/SMS til lister

Linktracking i SMS-til-lister

Lær at bruge linktracking i dine SMS-beskeder, og få indsigt i værdifulde data samtidig med, at du øger dine modtageres engagement.

I inMobile er det muligt at benytte linktracking.

Når du bruger linktracking i dine SMS-beskeder, betyder det, at du kan følge med i hvor mange af dine modtagere, der klikker på linket og dermed interagerer med din besked. Det tal hedder din ”klikrate” og kan ses under den pågældende kampagne i inMobile.

Med linktracking får du således mulighed for at få meget mere indsigt i dine SMS-beskeders performance sammenlignet med en SMS uden et link.

Sådan bruger du linktracking i SMS-til-lister

Inden du går i gang: Før du kan bruge links med linktracking i dine SMS’er, skal du oprette et subdomæne. Du kan se, hvordan du opsætter et subdomæne i vores guide: ”Opsætning af subdomæne til linktracking”.

Når du har oprettet et subdomæne, kan du begynde at bruge links med linktracking. Det gør du sådan her:

  1. Gå til menupunktet ”SMS til lister”.
  2. Klik på ”Ny udsendelse” i øverste højre hjørne.
  3. Vælg liste, land og eventuelt segment for din udsendelse.
  4. Vælg om du vil have mulighed for afmelding i din besked. Obs. Dette er lovpligtigt i SMS-marketing beskeder.
  5. Nu skal du skrive teksten til din SMS. Vil du have et link i beskeden, skal du klikke på ”Linktracking” i menuen over tekstfeltet.
  6. I feltet til højre indsætter du det link, du vil opsætte linktracking på – det er også muligt at tilføje UTM-parametre til linket for yderligere tracking muligheder.
  7. Tryk på ”Indsæt link”.
  8. I beskedeksemplet til højre kan du nu se, hvordan dit link med linktracking kommer til at se ud hos modtageren, når beskeden bliver sendt.

Fordele ved at bruge linktracking

Der er flere fordele ved at bruge linktracking i dine SMS-beskeder.

Flere konverteringer

Links i SMS giver dig mulighed for at dirigere modtageren videre til din hjemmeside eller en anden URL, du ønsker at lede trafik til. Det øger chancen for konverteringer.

Adgang til owned data

Med linktracking kan du få indsigt i hvor mange modtagere, der interagerer med din besked (klikraten), og tilføjer du et afmeldingslink kan du også så indblik i, hvor mange der afmelder sig din SMS-liste igen. Den data kan du bruge til at optimere fremtidige kampagner. Det er særligt effektivt for dig, der arbejder med SMS-marketing eller SMS til e-commerce.

Send SMS til dine mest engagerede modtagere

Når du bruger linktracking i inMobile, kan du eksportere en liste med de modtagere, som tidligere har klikket på et link i dine beskeder. Den liste kan du bruge til at oprette et nyt segment med dine mest engagerede modtagere, og sende målrettede SMS-beskeder til dem.

Bonus: Kortere og mere troværdige links

Når du tilføjer linktracking til dine links i inMobile, får du en ekstra bonus i form af, at dit link bliver forkortet. Det er temmelig smart, eftersom en SMS-besked maksimalt kan fylde 160 tegn, og et langt link derfor kan bruge uforholdsmæssigt mange tegn.

Der findes et hav af online linkforkortere, men ofte får de dine links til at ligne spam. Anderledes er det med inMobiles linkforkorter, hvor brandnavnet bliver i dit link. Det øger linkets troværdighed, og dermed klikraten, markant.

Fordele ved linktracking i SMS