< Tilbage
E-mail til SMS

Linktracking i e-mail til SMS

Lær at bruge linktracking i e-mail til SMS. Skab øget engagement og få indsigt i værdifuld viden om klikrater.

Sender du SMS-beskeder via funktionen ”E-mail til SMS”? Så har du mulighed for at benytte linktracking og på den måde få indblik i dine beskeders klikrate – altså hvor mange modtagere, der klikker på dine links. Du finder din klikrate under den pågældende SMS-udsendelse.

Med linktracking får du dermed meget mere indsigt i, hvordan dine SMS-beskeder performer. I modsætning til SMS’er uden et link, ved du nemlig meget mere præcist hvor mange modtagere, der engagerer sig med dine beskeder.

Herunder finder du ud af, hvordan linktracking i Email til SMS virker.

Sådan bruger du linktracking i E-mail til SMS

Inden du går i gang: For at bruge linktracking i E-mail til SMS, skal du først oprette et subdomæne. Du kan se, hvordan du gør i vores guide: Opsætning af subdomæne til linktracking.

Når du har oprettet et subdomæne, er du klar til at bruge linktracking. Det gør du sådan her:

  1. I inMobile: Gå til menupunktet ”E-mail til SMS”.
  2. Klik på ”Opret ny opsætning” eller rediger en allerede eksisterende opsætning ved at klikke på den og derefter på ”Rediger”.
  3. Indsæt det domæne eller den mail du vil sende SMS’er fra.
  4. Klik på knappen ”Næste”.
  5. For at tracke dit link skal du nu vælge “Avanceret” og rulle ned til bunden af listen.
  6. Marker feltet ”Linktracking i SMS-beskeden”.
  7. Angiv det link, som skal forkortes.
  8. Klik på knappen ”Gem”.

Du har nu opsat tracking på dit link og kan se dine klikrater under informationer om udsendelsen.

Fordele ved linktracking

Ved at bruge linktracking i dine e-mail til SMS beskeder, kan du opnå betydelige fordele.

Forbedret konverteringsrate

Ved at inkludere forkortede links i dine SMS-beskeder, kan du nemt lede dine modtagerne videre til specifikke sider som tilbudssektioner, produktkategorier, eller tilmeldingsformularer. Dette skridt kan være afgørende for at forbedre dine konverteringsrater.

Arbejder du med SMS-marketing eller SMS til e-commerce? Så er det særligt relevant at benytte linktracking til SMS-marketing.  

Adgang til vigtige data

Med inMobiles platform kan du ikke alene indsætte links i dine beskeder, men også spore hvor mange der klikker på disse links. Det giver dig indsigt i dine beskeders klikrater, og det kan være afgørende for at optimere dine fremtidige SMS-udsendelser. Benytter du et afmeldingslink kan du også få indblik i, hvor mange der framelder sig din SMS-liste igen.

Bonus: Korte links fylder mindre

Når du bruger lin tracking funktionen i inMobile, vil dit link samtidig bliver forkortet til dit subdomæne/8-9tegn. Det er en fordel, da en SMS er begrænset til at fylde 160 tegn, og du derfor ikke har plads til at spilde tegn på lange links. Det kan du læse mere om i artiklen: Hvor mange tegn må en SMS-indeholde?