< Tilbage

Dinero letter virksomheders økonomistyring med SMS

Dinero gør fakturering smart med SMS.

Branche:

Andet

Anvendte produkter:

REST-API

Hovedkvarter:

København, Danmark

Om Dinero

Dinero er den lille virksomheds højre hånd, når det kommer til problemfri økonomistyring.

Dinero er nemlig et gør-det-selv regnskabsprogram udviklet med henblik på at hjælpe mindre virksomheder i Danmark med at holde styr på nøgletal, regnskaber, bogføring, fakturering, betalinger, moms og lignende.

I dag er der omkring 90.000 aktive brugere af Dineros system, og det tæller alt fra håndværkere til solo-konsulenter og behandlere mm.

Skærmbillede af Dineros interface

Dinero letter virksomhedernes hverdag med SMS

Dineros platform er udviklet med en klar målsætning: At minimere den administrative byrde ved regnskab og bogføring i mindre virksomheder, så virksomhedsejerne i stedet kan fokusere på det, de gør bedst: At drive forretning.

Den målsætning opnår Dinero gennem smart teknologi og et brugervenligt regnskabssystem.

En del af det smarte system indebærer, at Dineros kunder har mulighed for at sende faktura, betalingspåmindelser og lignende beskeder på SMS.

"Vi fik gang i SMS-beskederne i slutningen af 2021, og min fornemmelse er helt klart, at det gavner vores kunder. De får nemmere ved at opkræve betalinger og det går hurtigere, og de opnår derved en forbedret likviditetsgrad."

Theis Jørgensen, Chief Revenue Officer, Dinero

Det er smart at sende faktura på SMS af flere årsager, men det er særligt effektivt, fordi SMS-kanalen har en gennemsnitlig åbningsrate på 98 %.

Samtidig er en SMS langt mere personlig end f.eks. en mail, og derfor kan Dineros kunder godt regne med, at deres faktura eller påmindelser rent faktisk bliver læst.

Et ønske om at lette brugernes arbejde

Da Dinero i 2021 valgte at implementere SMS i deres system, var det ikke fordi de selv sad med nogle direkte udfordringer.

De var derimod blevet opmærksomme på, at flere af deres brugere brugte meget tid på at opkræve manglende betalinger. Det var tid, der kunne investeres bedre andre steder, og samtidig kan manglende betaling føre til finansielle vanskeligheder i mindre virksomheder.

"SMS er et pålideligt og sikkert medie. Modsat e-mails ved man, at SMS’en ikke ender i et spam-filter, og man kan utroligt nemt nå ud med sit budskab."

Theis Jørgensen, Chief Revenue Officer, Dinero

Dinero gik derfor all in på at finde en løsning, som kunne gøre det lettere for brugerne at sikre betaling hurtigt og nemt. Fordi e-mails ofte drukner i en overfyldt indbakke, var de på udkig efter et andet medie, som ikke så let kunne overses.

Svaret blev en SMS-løsning i Dineros system via inMobiles API.

SMS gør betaling hurtigere og lettere

Dineros mål er hele tiden at gøre det lettere for iværksættere og mindre virksomheder i Danmark at styre deres økonomi uden om dyre revisorer og bogholdere.

En af de vigtigste opgaver i den forstand er at sikre indkomst, altså betaling fra kunderne. Det er i dag blev langt lettere med SMS-funktionen i Dinero.

Helt konkret betyder implementeringen af inMobiles SMS-gateway, at Dineros brugere har mulighed for at vælge hvorvidt de vil sende en faktura kun på mail eller også på SMS.

Brugeren kan samtidig vælge at sende beskeden med faktura med det samme et arbejde er udført. I SMS’en er der et link til kundens faktura, som ligeledes kan betales på stedet og endda fra mobilen.

Det letter i høj grad mange virksomheders arbejde, og sparer dem for meget tid brugt på at indkræve betalinger.

Billede af Dineros interface der viser hvordan man kan sende en SMS.
Screenshot fra Dineros faktura-funktion, hvor brugerne kan vælge at sende faktura via SMS.  

Skulle der alligevel være problemer med manglende betaling, har Dineros brugere ligeledes mulighed for at sende rykkere og betalingspåmindelser til deres kunder via SMS.

Eksempel

Du er vinduespudser og har netop klaret en opgave hos en kunde. Inden du forlader kunden, går du ind på din Dinero konto og opretter hurtigt en faktura. Den faktura sender du til kunden via SMS.

I beskeden klikker kunden på linket og betaler vha. et swipe på MobilePay.

På under 5 minutter har du nu sikret din betaling for arbejdet – uden behov for at sende betalingspåmindelser, rykkergebyr og sure mails – og kunden er glad og tilfreds. Det er en god situation for alle.

Når kunderne modtager et betalingslink, en betalingspåmindelse eller en lignende besked på SMS, er det Dineros fornemmelse at det i høj grad øger chancen for, at der rent faktisk bliver reageret på beskeden.

Som Nicolai Busk fortæller: “Det er blevet langt sværere at få folk til at reagere på en mail, og der har SMS’en bare mere klang af noget vigtigt i stil med e-Boks eller fysisk post. Det er mere unikt, og man skaber en følelse af, at her er noget, man skal reagere på, når man sender det på SMS”.

Et mere attraktivt betalingssystem

SMS er med til at gøre Dineros brugervenlige system endnu lettere at benytte, og samtidig har det gjort den samlede brugeroplevelse bedre for både Dineros brugere og deres kunder.

Fordi den gennemsnitlige åbningsrate på SMS er 98 %, og 90 % afbeskederne åbnes inden for de første tre minutter, kommunikerer man her meget direkte med sine modtagere. Det hjælper virksomhederne til at få pengene hurtigere i kassen.

Men det er ikke kun Dineros kunder, der nyder godt af fordelene.

SMS-funktionaliteten har gjort Dineros premium produkt mere attraktivt, og det betyder, at flere af brugerne vælger at opgradere fra den gratis løsning til den betalte premium løsning.

"Ultimativt betyder den her SMS-feature, at flere af vores gratis brugere konverterer til vores betalte premium version, fordi det bare er så meget lettere at klare betalingen på den måde. Det er vores bidrag til en lettere hverdag for de små virksomheder"

Nicolai Busk, Business Development og Partnership Manager, Dinero

Når Dineros brugere først har fået oplevelsen af, hvor hurtigt og effektivt det kan være at klare betalinger, kigger de sig ikke tilbage – og både Dinero og deres kunders forretninger vokser deraf.

Der er altså tale om en win-win-win situation.

SMS er kommet for at blive

Med SMS har Dinero gjort det nemmere for virksomheder at fokusere på deres forretning frem for at inddrive ubetalte regninger, og de er altid på udkig efter nye måder at optimere.

I dag er SMS et tilvalg til mail, når der sendes faktura. Fremadrettet er der dog tale om at gøre SMS til en løsning for sig selv. Det skyldes de mange positive tilbagemeldinger fra de af Dineros brugere, som benytter SMS-funktionen.

Derudover overvejer Dinero også selv at benytte SMS-kanalen mere aktivt til f.eks. at sende forretningskritiske servicemeddelelser til brugerne.

Der er mange ideer på tegnebrættet, men ingen konkrete planer endnu. Hos Dinero er de dog ikke i tvivl om, at SMS forbliver en fast del af forretningen.

"Vi er virkelig tilfredse med inMobile som samarbejdspartner og SMS-gateway. Deres API er let at arbejde med og meget stabilt, hvilket er en afgørende faktor. Derudover er de supernemme at få fat i og meget pålidelige. Hvis der er det mindste, kan vi regne med hurtig, venlig og kompetent hjælp. Og så gør det selvfølgelig heller ikke noget, at prisen er konkurrencedygtig"

Nicolai Busk, Business Development og Partnership Manager, Dinero

Hos inMobile er vi stolte af at samarbejde med en så innovativ virksomhed som Dinero, der ikke bare søger løsninger på deres egne problemer, men i høj grad søger at løse brugernes udfordringer.

Vi ser frem til at følge deres videre udvikling af det effektive økonomisystem.