< Tilbage

Den Sidste Flaske sætter skub i salget med SMS

Billede af forskellige flasker vin på et lager

Branche:

E-handel

Anvendte produkter:

SMS-Marketing

Hovedkvarter:

Aabenraa

Om Den Sidste Flaske

I 2019 stiftede parret Julie og Tobias webshoppen Den Sidste Flaske med en ambition om, at sælge vin til folket – ikke kritikkerne. De ville ruske op i vinbranchen og gøre det let for den gængse dansker at forstå samt købe god vin. Man må sige, at den vision i høj grad udleves.

Som team har de taget erfaringer fra restaurationsbranchen og vinhandlen med ind i virksomheden. Kombineret med godt købmandskab og deres store passion for netop vin og e-handel, har de på få år formået at rykke virksomheden fra startup til i dag at tælle et lager både i Aabenraa og i Tyskland.

ROAS x 20 og større omsætning med SMS

I nogle perioder er der mere travlt end andre, det gælder også for Den Sidste Flaske. Derfor er SMS blevet et af de værktøjer, de tager frem, når salget trænger til et boost.

Faktisk er SMS ofte en sikker vinder for dem, når de ønsker at give salget et godt skub.

"For os er SMS en virkelig fed kanal, fordi det er noget vi kan rykke på øjeblikkeligt. Det kræver ikke nødvendigvis en hel masse tid og planlægning. Hvis vi kan se, at der er en stille periode, kan vi inden for kort tid have sendt en SMS afsted til de rigtige modtagere, og straks se at aktiviteten på vores hjemmeside stiger markant."

Julie Silverstein Hinchely, Indehaver og COO hos Den Sidste Flaske

Skaber resultater med skarp segmentering

Hos Den Sidste Flaske har de integreret inMobile med to af deres andre systemer: Shopify og Klaviyo.

Integrationerne betyder blandt andet, at de har adgang til vigtige data omkring kundernes købsadfærd, som synkroniseres mellem systemerne. Den data kan de bruge til at oprette aktuelle og værdifulde segmenter.

På den måde kan de sende det rette tilbud til de helt rigtige modtagere, og det har effekt!

Netop den strategi er med til at skabe de enormt flotte resultater, som Den Sidste Flaske opnår på SMS-kanalen. Når de sender en SMS, ser de en gennemsnitlig CTR på 20 % og deres ROAS er aldrig under 2000 % - faktisk er den ofte højere.

”Vi har aldrig en ROAS på under 2000 %, når vi sender en SMS, og vores CTR ligger som regel også over 20 %. Vi omsætter da også gennemsnitligt for mellem 100.000 - 250.000 om måneden - kun med SMS-kanalen.”

Julie Silverstein Hinchely, Indehaver og COO hos Den Sidste Flaske

SMS til VIP-tilbud og -events

Hos Den Sidste flaske ser de SMS-marketing som en værdifuld kanal, der gør dem i stand til at kommunikere direkte og effektivt. SMS giver dem mulighed for øjeblikkeligt at engagere kunderne med vigtige opdateringer såsom live begivenheder eller specialtilbud.

”Jeg mener helt oprigtigt at SMS er en mega stærk kanal. Blandt andet fordi mail er så oversvømmet i dag og her kommer budskabet hurtigt til at virke overflødigt. Her skiller SMS sig bare meget mere ud”.

Julie Silverstein Hinchely, Indehaver og COO hos Den Sidste Flaske

Det er dog vigtigt for dem, ikke at blive for pushy. Derfor kan alle og enhver ikke blive medlem af deres SMS-liste. SMS-listen er nemlig kun for kunder, som har handlet flere gange hos Den Sidste Flaske og som derefter aktivt har bedt om at blive en del af SMS-klubben.

Allerede ved opsamling af permissions segmenterer de altså deres SMS-modtagere, så de er sikre på, at der er en vis forudgående interesse hos modtagerne. Det er smart, fordi de mindsker risikoen for at sende beskeder til modtagere, som i bund og grund ikke er interesserede og derfor heller ikke interagerer med eller handler på baggrund af beskederne.

Derudover har Den Sidste Flaske valgt at begrænse mængden af udsendelser til 2-3 beskeder om måneden. Det gør de af flere årsager, men en af de største er at sikre relevans. Deres SMS-modtagere ved, at når der kommer en SMS fra Den Sidste Flaske, så er det fordi, der er et særligt godt tilbud eller et live-event, man kan deltage i.

Det betyder, at SMS-følgerne bliver på listen længe, og at Den Sidste Flaske oplever rigtig meget engagement og aktivitet hver gang de sender en SMS.

”Vi bruger SMS til de ekstra gode tilbud. Her er SMS bare genial. Når jeg sidder og sender en SMS ud, kan jeg se resultat sekunder efter fordi vi får en hel masse besøgende på hjemmesiden”.

Julie Silverstein Hinchely, Indehaver og COO hos Den Sidste Flaske

Hos Den Sidste Flaske fungerer SMS altså i høj grad som en VIP-kanal. Det er her, kunderne modtager de mest eksklusive tilbud, som enten aldrig kommer andre steder hen eller først senere bliver delt på andre kanaler.

Fremtiden byder på mere SMS

Den Sidste Flaske er altid på udkig efter nye måder at skabe værdi i deres forretning. SMS har været en af vejene til mere salg, og i virksomheden ser de frem til at dykke endnu dybere ned i inMobiles mange funktioner således de kan optimere deres SMS-marketing indsatser endnu mere i fremtiden.

”Jeg synes, det er virkelig sjovt at arbejde med SMS. Inden for 1 time kan jeg have fundet et godt tilbud frem, sendt det afsted på SMS og se resultaterne – helt spontant og med gode resultater. Det er fedt!”

Julie Silverstein Hinchely, Indehaver og COO hos Den Sidste Flaske

Hos inMobile er vi stolte over samarbejdet og glæder os til at se, hvad Den Sidste Flaske finder på af spændende SMS-kampagner i fremtiden.