< Tilbage

Vuffeli kommer tættere på kunderne med SMS

Billede af en hvid hundehvalp der får mad.

Branche:

E-handel

Anvendte produkter:

SMS-Marketing
REST-API
Klaviyo integration

Hovedkvarter:

Kattesundet, København K, Danmark

Om Vuffeli.dk

Hos Vuffeli.dk har de en klar vision om at gøre det nemt at skabe det gode hundeliv.

Vuffeli sælger nemlig skræddersyet hundefoder på abonnement tilpasset hundens individuelle behov. Ved hjælp af deres avancerede algoritme, kan hundeejere indtaste relevante data hunden som f.eks. race, størrelse, alder, vægt mm. På baggrund af den data udvælger algoritmen et hundefoder med den helt rigtige næring til hunden.

Efterfølgende kan du som hundeejer skrive dig op til at modtage den perfekt sammensatte foderblanding på abonnement - på den måde bliver det ikke nemmere at give sin hund byggestenene til det gode hundeliv.

Billede af en Vuffeli varevogn, hvor der står en mand med en hund foran

En målrettet SMS-strategi skaber øget engagement

Vuffeli har haft en aktiv konto hos inMobile siden september 2021 og løbende sendt SMS-beskeder. I januar 2023 tog de dog en aktiv beslutning om, at de ville arbejde mere aktivt med SMS. I stedet for sporadiske SMS-kampagner, valgte de at skifte deres fokus og udnytte SMS-kanalens muligheder for at komme tættere på kunderne.

”Vi har længe haft et ønske om at komme tættere på vores medlemmer og involvere dem mere i forretningen. Her har SMS været en helt oplagt kanal til at indfri det ønske i samspil med relevant og personificeret kommunikation. Vi kan desuden se, at det virker. Vores klikrater er steget, og medlemmerne engagerer sig med det, vi sender ud.”

Josephine Zeltner, Head of Customer Experience hos Vuffeli.dk

Vuffeli’s mål med den nye retning for SMS var blandt andet at opnå et højere engagement blandt deres kunder og derigennem skabe mere værdi i kundeoplevelsen.

Deres strategi har allerede betalt sig, for hos Vuffeli kan de mærke, at de er kommet markant tættere på deres medlemmer og har fået mere gang i dialogen.

Beskeden ovenfor er et eksempel på, hvordan Vuffeli bruger SMS til at sikre en bedre og mere inkluderende kundeoplevelse.

Sådan bruger Vuffeli SMS til involvering af medlemmerne

Hos Vuffeli bruger de SMS-kanalen på flere forskellige måder, men deres strategi er hovedsageligt fokuseret omkring SMS-automations. Det er smart, fordi automations som udgangspunktet ikke kræver særligt meget arbejde eller opmærksomhed fra virksomheden, når først det er opsat.

Før Vuffeli omlagde deres retning for SMS-kanalen, sendte de hovedsageligt praktiske informationer som leveringsinformationer til deres kunder. I dag kommunikerer de langt mere om rådgivning og emner, der gør det nemmere for den enkelte hundeejer at skabe det gode hundeliv.

Værdiskabende automations med Klaviyo integration

Da Vuffeli skulle vælge SMS-gateway, var det særligt vigtigt for dem, at deres nye SMS-platform kunne kommunikere med deres eksisterende CRM samt deres mailsystem, Klaviyo.

Derfor var en af årsagerne til, at valget faldt på inMobile, at der var mulighed for at synkronisere med Klaviyo. Hos Vuffeli bruger de i høj grad integrationen til at målrette og segmentere udsendelser via automations.

Et eksempel på dette kan ses nedenfor.

Når et medlem har tilmeldt sig Vuffelis kræsenhedsforløb, modtager personen automatisk en SMS fra Vuffeli, hvor der bliver budt velkommen og samtidig gjort opmærksom på, at man altid kan kontakte dem ved behov.

På den måde sikrer de, at deres medlemmer kommer godt fra start og ikke er i tvivl om, at Vuffeli er en aktiv sparringspartner i det forløb, som medlemmet og dennes hund skal igennem.

Kundeklub med adgang til ekspertrådgivning

Med SMS har Vuffeli skabt en abonnementsforretning, hvor kunderne er mere end bare abonnenter – de er medlemmer. Når en kunde bestiller et skræddersyet abonnement fra Vuffeli, bliver de samtidig en del af Vuffeli’s medlemsklub. Her får de adgang til ekspertrådgivning om alt fra ernæring til adfærd og træning og bare helt generel rådgivning om dét at være hundeejer.

Medlemsklubben er med til at skabe en følelse af tilhørsforhold og fællesskab, som betyder, at en stor del af armslængden mellem Vuffeli og deres kunder forsvinder.

”SMS er rigtig godt til vores aktive kunder – altså dem, der er medlem af vores kundeklub. For så ved vi allerede, at interessen for at høre mere er der. Vi synes nemlig, at SMS’er skal sendes med stor respekt for modtagerens tid og opmærksomhed.”

Josephine Zeltner, Head of Customer Experience hos Vuffeli.dk

Udover muligheden for ekspertrådgivning sender Vuffeli også en SMS-besked ud til deres medlemmer, når det f.eks. er tid til at bestille flåtmidler, eller der er andet, som kunden skal være opmærksom på.

Særlige tilbud på hundens fødselsdag øger loyaliteten

Når et medlems hund har fødselsdag, sender Vuffeli gerne en helt særlig SMS-besked afsted. Beskeden vil typisk indeholde et link, hvor modtageren kan vælge en gratis gave til deres hund, som bliver sendt med i den næste levering.

Fødselsdagskampagne-via-sms

Fødselsdags-SMS‘en bliver sendt til Vuffelis nuværende, aktive medlemmer, og en lignende SMS sendes til tidligere kunder hos Vuffeli, som stadig har godkendt SMS.

For de tidligere kunder er beskeden en påmindelse om, at Vuffeli stadig er et aktuelt valg. For de nuværende kunder er det en ekstra god service, som skaber glæde hos kunden og øger deres motivation for at blive ved med at være Vuffeli-medlemmer.

Links i SMS sikrer involvering af kunderne

Vuffeli adskiller sig på markedet for hundefoder ved at skræddersy hundens foderplan, så den får derette byggesten til det gode hundeliv. For at kunne dette, har de i høj grad brug for at kunneinddrage medlemmerne og sikre, at hundeejerne deler vigtig viden om den enkelte hund.

”SMS er genialt, fordi vi oplever, at det er meget nemmere at engagere sig med vores kunder via SMS. Vi har mulighed for at skabe dialog og lytte til kundernes feedback. […] Vi har fået en meget mere direkte forbindelse til vores kunder, og vi er selvfølgelig helt bevidste om det ansvar, der følger med denne forbindelse.”

Josephine Zeltner, Head of Customer Experience hos Vuffeli.dk

De har gjort det nemt for deres medlemmer at dele den viden. Når et nyt medkem har tilmeldt sig abonnementsordningen, bliver der automatisk sendt en SMS-besked med links med bl.a. spørgeskemaer og video-asks. Her har modtageren mulighed for at give feedback og dele information som hvornår og hvor ofte de gerne vil have nye leveringer af hundefoder.

Udover at sådanne links skaber en gnidningsfri kundeoplevelse, giver det også Vuffeli mulighed for at vide, hvorvidt et medlem rent faktisk har klikket i SMS’en og udfyldt den nødvendige information.

Opsalg via ordrebaserede meddelelser

Når det er ved at være tid til at sende en ny omgang hundefoder til en abonnent, sender Vuffeli af og til en automatisk SMS inden ordren bliver afsendt. Sådan en besked kunne se ud som eksemplet nedenfor.

Beskeden giver modtageren mulighed for at bestille noget ekstra med, hvis de for eksempel er ved at løbe tør for hundesnacks eller bare gerne vil gøre brug af et særlig godt tilbud.

Personaliserede beskeder som denne giver en oplevelse af, at Vuffeli kender den enkelte kundes behov og yder en særlig god service på baggrund heraf.

Vuffeli er ikke i tvivl: SMS er kommet for at blive

Hos Vuffeli har de allerede set rigtig gode resultater efter at deres nye SMS-strategi er blevet mere målrettet.

”SMS har givet os nogle flere muskler. Ment på den måde at det er en helt anden kommunikationsform med nogle helt andre muligheder, end vi ellers har haft tidligere. Det giver os en mere direkte linje til kunderne, som er virkelig vigtig for, at vores medlemmer får et større tilhørsforhold til os og omvendt.”

Josephine Zeltner, Head of Customer Experience hos Vuffeli.dk

I virksomheden sørger de for at teste kontinuerligt og holde øje med deres data, således at de kan blive ved med at optimere og sikre, at SMS-beskederne skaber værdi for medlemmerne og leverer de resultater, som Vuffeli ønsker.

Prøv inMobile gratis i 14 dage

Du får gratis SMS-beskeder til at teste med og adgang til alle funktioner i inMobile.