< Tilbage
Linktracking til SMS-marketing

Linktracking til SMS-marketing: Din adgang til værdifulde dataindsigter

23

.

May

2022

0 min læsetid

SMS-marketing er i rivende udvikling, og det er efterhånden en kendsgerning, at det virker.

Flere analyser viser, at SMS har en gennemsnitlig åbningsrate på 98 %, og dermed slår langt de fleste andre kanaler. For e-mails er den gennemsnitlige åbningsrate f.eks. 20 %.

I mange år har der dog også været ét svagt punkt ved SMS-marketing. Nemlig manglende tracking af kampagner. Det er der heldigvis blevet lavet om på nu, for siden starten af 2022 har det været muligt at tracke links i dine SMS-kampagner hos inMobile.

I denne artikel går vi i dybden med, hvad linktracking er, hvordan du sender en SMS med et link, og hvordan du bruger tracking af links effektivt i dine SMS-kampagner.

Hvad er linktracking?

Linktracking (også kaldet URL-tracking) går ud på at tracke antallet af kliks på dine links for på den måde at få indblik i effektiviteten af dine marketingkampagner.

Det fungerer helt konkret på den måde, at du indsætter et link (en URL) i dit markedsføringsmateriale. Det kan for eksempel være et link til din hjemmeside, som du indsætter i en mail, en SMS eller en annonce.

Når en person klikker på dette link, sørger opsætningen af linktracking for, at klikket bliver registreret i en database. Denne database vil således kunne afsløre hvor mange, der har klikket på et bestemt link.

Linktracking i SMS betyder derfor, at du får indsigt i hvem, der trykker på links i dine SMS-beskeder, og hvor ofte linket bliver trykket på.

Den data kan du bruge til at optimere på dine nye SMS-kampagner, og sikre at din klikrate (også kaldet CTR eller Click Through Rate) løbende bliver optimeret.

Brug linktracking i SMS

Der er ingen tvivl om, at SMS-kampagner er et stærkt værktøj i kampen om forbrugernes opmærksomhed. Udover den usædvanligt høje åbningsrate, åbner modtagerne i hele 90 % af tilfældene deres SMS inden for de første 3 minutter.

Men én ting er, at forbrugerne åbner dine SMS-beskeder. En anden ting er, hvorvidt de rent faktisk handler på den information, som de har modtaget i din SMS.

Indtil starten af 2022 var det kun muligt at se, hvorvidt en SMS-besked var blevet leveret. Det var dog svært at få yderligere data omkring forbrugernes interaktion med SMS-beskederne.

Lægger man Apples iOS-opdatering oveni, er det kun blevet mere besværligt at tracke data. Det kommer vi mere ind på senere i artiklen.

Med inMobiles linktracking-funktion er det heldigvis blevet nemmere at tracke dine brugeres adfærd i forbindelse med dine SMS-kampagner, og statistikker viser, at den gennemsnitlige klikrate på links i SMS-beskeder er mellem 19-36 %.

Vores linktracking-feature betyder altså kort og godt, at du kan indsamle data omkring modtagernes interaktion med dine SMS-beskeder. Den data kan du bruge til at optimere på dine SMS-automations og fremtidige SMS-kampagner.

Det er muligt at benytte linktracking i både SMS til lister, SMS-automations, e-mail til SMS og via inMobiles API.

Det er nemt at komme i gang med inMobiles linktracking

Vores mål er at hjælpe dig med at sikre dine SMS-kampagnerssucces. Derfor har vi gjort det nemt for dig at bruge linktracking funktionen.

I vores Guide til opsætning af linktracking lærer du trin for trin, hvordan du opsætter linktracking på din inMobile konto.

Her er den hurtige version: Med vores linktracking-funktion opretter du et subdomæne til din SMS-kampagne. Det er dette subdomæne, der bliver vist til modtagerne af din SMS med link.

Subdomæne til linktracking

Når du har opsat dit subdomæne til linktracking og sendt din første SMS med link, kan du begynde at se din data for den enkelte SMS-udsendelse.

Under den enkelte SMS kan du få et overblik over, hvor mange kliks dit kampagnelink har fået i alt, samt hvor mange unikke kliks, der har været på et specifikt link.

Det kan se sådan her ud:

Resultat af linktracking for SMS

I eksemplet her ses det, at linket har fået 1901 unikke kliks. Det vil sige, at 1901 personer har klikket på linket mindst én gang. Der er klikket i alt 2070 gange – nogle modtagere har altså klikket flere gange på linket.

I alt giver det en flot klikrate på 9,68 % for denne SMS-udsendelse.

Skab tryghed med dit brandnavn i dit link

Når du benytter linktracking i inMobile, bliver dit link forkortet med dit valgte subdomæne. Det gør linket, og beskeden i det hele taget, mere overskuelig for modtageren.

En anden fordel ved at forkorte dit link direkte i inMobile er, at dit brandnavn fortsat er en del af linket. Det er som regel ikke muligt med de online linkforkortere – og det er faktisk ikke helt uden betydning.

Højere klikrate med afsendernavn i SMS

Du er garanteret stødt på forkortede links, som hedder noget i retning af bit.ly eller tinyurl. Med links som disse kan det være svært at gennemskue, hvem afsenderen af linket er, og om der er tale om spam eller farlige links.

Derfor er det en stor fordel at have dit navn med i linket. Det øger simpelthen linkets troværdighed.

En undersøgelse lavet af Rebrandly viser sågar, at links hvor afsenderens navn indgår, har optil 39 % højere CTR end generiske links. Derfor er det en stor fordel at kunne lave URL-forkortelser uden at skulle undvære navnet på dit brand i det forkortede link.

Forkortelse af links i SMS-beskeder

Afsendernavn i linket skaber altså mere tryghed hos modtageren, og det betyder i sidste ende mere interaktion og en gennemsnitlig højere klikrate (CTR) for dine beskeder.

Eksempel: Barnets Verden benytter linktracking

Barnets Verden er én af de virksomheder, som benytter linktracking via inMobiles platform. For at benytte linktracking i en af deres tidligere kampagner, indsatte de følgende link i deres kampagne: https://www.barnetsverden.dk/pages/du-har-adgang-for-alle-andre.

Linket ovenfor er, som du nok kan se, både langt og en smule uoverskueligt at modtage i en SMS. Derfor blev linket, ved hjælp af inMobiles linktracking-feature, konverteret til følgende link: s.barnetsverden.dk/4xcGMz-1.

Beskeden så herefter således ud:

Forbedr click-through rate med forkortede links

Det ses tydeligt i eksemplet ovenfor, at linket bliver væsentligt kortere og mere overskueligt. Samtidig er virksomhedens navn stadig i linket, og det øger altså troværdigheden for linket og i sidste ende også din klikrate.

SMS-afmelding med link

I beskedeksemplet fra barnets verden, kan du også se, at beskeden slutter med et afmeldingslink. Det er endnu en mulighed ved brug af subdomæner og linktracking – nemlig at dine modtagere kan afmelde sig dine SMS-lister ved hjælp af et link.

Inden linktracking blev muligt, skulle modtagere, der ønskede af afmelde sig en SMS-liste, gøre det ved hjælp af et keyword. Det kunne f.eks. være et keyword som STOP eller AFMELD sendt til 1245.

Det er ikke længere nødvendigt, hvis du har opsat linktracking.

SMS-afmelding med link

Linkafmelding i SMS er både en fordel for dig og for dine modtagere.

For modtagerne er det en mere overskuelig måde af afmelde sig en SMS-liste. For dig betyder afmelding via et link, at du kan tracke dine kampagner mere præcist. Med et afmeldingslink får du nemlig indblik i hvor stor en afvisningsprocent, der er på dine kampagner.

Du sparer også omkostningen ved at have adgang til et keyword.

Se eller læs hvordan du bruger link til SMS-afmelding i vores Guide: Sådan bruger du link til afmelding i SMS.

Hvad er fordelene ved linktracking?

Som du nok kan læse dig frem til, er der mange fordele ved linktracking funktionen. Herunder opsummerer vi de vigtigste.

  • Korte, overskuelige links = højere CTR
    Kortere og ”pænere” links, som indeholder din virksomheds navn, betyder at dine links ser mere troværdige og gennemskuelige ud. Det resulterer i en højere, gennemsnitlig klikrate.

  • Linktracking giver værdifulde dataindsigter
    Når du bruger linktracking i dine SMS-kampagner, får du værdifuld indsigt i dine kampagner, som ellers ikke er tilgængelig. Du får indsigt i, hvordan dine SMS-kampagner performer i forhold til klikrate og konverteringer, og den viden kan du bruge til at planlægge og optimere nye kampagner.

  • Overblik over kampagners afvisningsprocent
    Ved hjælp af links til afmelding, kan du hurtigt se hvilke kampagner, dine modtagere ikke kan lide. Den viden kan du bruge til at optimere fremtidige kampagner.

Linktracking giver dig med andre ord muligheden for at se hvilke af dine SMS-kampagner, der klarer sig godt, og hvilke der kræver optimering – og det betyder bedre resultater på SMS-kanalen på den lange bane.

Bonus: Linktracking giver adgang til owned data

Let’s face it, tracking og dataopsamling bliver mere og mere vanskeligt.

Først så vi Apples iOS-opdatering i 2021, som gjorde det betydeligt sværere for marketingafdelinger verden over at følge med i, hvadderes brugere foretager sig online. I første halvår af 2023 var Google Analytics og Facebook Pixels nogle af de helt store samtale emner, da man ikke mener, at de lever op til GDPR-forordningen, og derfor er ulovlige i EU.

Ja, det går op og ned i showbuiz, men dine egne data, dem kan ingen tage fra dig. Og med inMobiles linktracking får du netop adgang til dine egne data (owned data).

Når en modtager klikker på et link i din SMS-besked, bliver de nemlig først sendt igennem inMobiles (europæisk hostede) servere, og dereftervidere til den pågældende URL-adresse.

Det betyder, at din linktracking ikke nødvendigvis er afhængig af UTM-parametre og pixels, og du kan derfor helt lovligt og let få indsigt i dine SMS-beskeders klikrate.

Er du ikke gået i gang med linktracking endnu, er nu det helt rigtige tidspunkt. Find ud af hvordan i guiden: Sådan bruger du linktracking i inMobile.

FAQ: Linktracking

Hvad er linktracking?

Linktracking betyder, at du tracker (måler) antallet af kliks på dine links. Bruger du linktracking i inMobile, får du altså adgang til viden om hvor mange modtagere, der klikker på links i dine SMS-beskeder.

Hvad er fordelen ved linktracking?

Der er mange fordele ved linktracking. De største er, at linktracking giver adgang til owned data, samt at du via via links har mulighed for at lede modtageren videre fra din SMS over på en ønsket landingsside, og det skaber flere konverteringer.

Hvordan virker linktracking i SMS?

Ønsker du at bruge linktracking i dine SMS-beskeder, skal du starte med at oprette et subdomæne. Derfor er det let at indsætte forkortede links i dine SMS-beskeder, og efterfølgende se performance for dine links inde i inMobile. Se eller læs hvordan du gør i vores guide til opsætning af linktracking.

Hvad kan man bruge linktracking til?

Linktracking kan bruges til mange ting. Nogle af populære links, du kan indsætte i dine SMS-beskeder, er links til din hjemmeside. Har du f.eks. en side med sommerudsalg, kan du gøre opmærksom på den og linke til den direkte i din SMS-besked.

Julie Meldgård Nielsen

Forfatter

Julie Meldgård Nielsen

Head of Marketing & Communications
Med en baggrund i marketing og virksomhedskommunikation, jonglerer Julie dagligt med ord for at skabe de inspirerende tekster, du læser her på siden.
< Tilbage

Prøv inMobile gratis i 14 dage

Du får gratis SMS-beskeder til at teste med og adgang til alle funktioner i inMobile.