< Tilbage
SMS-automations

Linktracking i SMS-automations

Lær at bruge linktracking i dine SMS-automations, og få værdifuld dataindsigt samtidig med, at du øger dine modtageres engagement.

Funktionen ”Linktracking” gør det muligt for dig at følge med i hvor mange modtagere, der klikker på links i dine SMS-automations. Dette tal kaldes også for klikraten eller linkets CTR (click through rate).  

Med linktracking får du med andre ord adgang til værdifulde data omkring dine beskeders performance. Den viden kan du bruge til løbende at optimere beskederne i dine SMS-automations, så du øger modtagernes engagement og lyst til at klikke sig videre via dine links.

Sådan bruger du linktracking i SMS-automations

Inden du går i gang: Du skal oprette et subdomæne, før du kan bruge linktracking funktionen i dine SMS-beskeder. Se hvordan du opsætter et subdomæne her: Guide: Opsætning af subdomæne til linktracking

Når du har oprettet et subdomæne, er du klar til at bruge linktracking i dine SMS-automations. Det gør du sådan her:

 1. I inMobile: Gå til menupunktet ”SMS-automations”.
 2. Klik på ”Opret ny SMS-automation”.
 3. Udfyld de angivne felter:
  Titel: Angiv en titel for din automation til internt brug.
  Modtagere: Vælg den liste du ønsker at bruge som trigger - eller opret en ny liste.
  Segmentering: Hvis du har behov for at segmentere din liste med modtagere yderligere, skal du her tilvælge ”Segmentering”.
  Landekode: Angiv om du kun vil sende beskeder til ét land eller til alle på listen uanset landekoden.
  Avanceret: Skal en modtager kunne modtage beskeden flere gange hvis de afmeldes og tilmeldes flowet igen? Så skal du tilvælge dette her.
  Afsendelsesvindue: Angiv dit ønskede sendevindue for beskederne i flowet.
 4. Når alle informationer er udfyldt, klikker du på ”Næste”.
 5. Vælg nu, om du ønsker en afmeldingsmulighed i dine beskeder. Klik på ”Næste”. Obs. Dette er lovpligtigt for marketing-beskeder.
 6. Det er tid til at skrive den første SMS i din automation. Klik på ”Opret besked”.
 7. Skriv indholdet i din besked. For at indsætte et link med linktracking, klikker du på ”Linktracking” indsætter din ønskede URL i feltet: URL-adresse.
 8. Angiv eventuelt UTM-parametre for flere tracking muligheder.
 9. Klik på knappen ”Indsæt link”.
 10. Dit link er nu en del af din SMS-besked. I beskedeksemplet til højre kan du se, hvordan linket kommer til at se ud for modtageren.
 11. Når du har valgt sendetidspunkt, klikker du på ”Gem”. Ønsker du at oprette flere beskeder i din automation, gør du det efter samme procedure som ovenfor ved at klikke på ”Opret besked”.
 12. Når du er færdig med at oprette dine beskeder, klikker du på ”Næste” og derefter ”Aktivér automation”.

Din automation er nu aktiv med linktracking i dine udvalgte beskeder, og du vil være i stand til at se beskedernes klikrater unde de enkelte udsendelser.

Fordele ved linktracking

Ved at tracke antallet at klik på links i dine SMS-beskeder kan du opnå flere fordele. Blandt andet adgang til værdifulde data samt en større linktroværdighed.

Øget antal konverteringer

Ved at inkludere links i din SMS-kommunikation, kan du guide modtagerne over på din hjemmeside eller andre specifikke landingssider, som er relevante. Det øger sandsynligheden for at modtagerne reagerer på din besked og skaber flere konverteringer ved SMS-kampagner.

Værdifuld dataindsamling

Med inMobiles mulighed for at indsætte links i dine SMS-beskeder, får du adgang til værdifulde data. Dette er særligt vigtigt for dig, der arbejder med SMS-marketing eller SMS til e-commerce, men kan også være relevant i andre sammenhænge. Viden om engagement og klik kan hjælpe dig med at forstå, hvad der virker godt og mindre godt, og på den baggrund optimere fremtidige kampagner.

Læs mere om link tracking til SMS-marketing >>

Bonus: Linktracking forkorterogså dit link

Hvis dit link er meget langt, er der en ekstra fordel ved at benytte linktracking funktionen. inMobile sørger nemlig automatisk for at forkorte dit link, så det eneste linket kommer til at bestå af, er dit subdomæne/8-9tegn. Det er smart i betragtning af SMS-formatets begrænsninger.

Det sparer dig potentielt for en masse tegn, og samtidig sørger det for at dit link ser troværdigt ud, fordi dit brandnavn forbliver i linket.