< Tilbage
SMS-automations

Linkforkorter i SMS-automations

Forkort dine links i dine SMS-automation beskeder, og spar tegn samtidig med at du øger linkets troværdighed og klikrate.

Når du benytter links i dine SMS-beskeder, skal du være opmærksom på, at én SMS maksimalt kan fylde 160 tegn. Derfor kan lange links være problematiske og fylde meget. Det behøver du heldigvis ikke bekymre dig om i inMobile. Her har du nemlig mulighed for at få forkortet dit link på den mest troværdige måde.

Sådan bruger du forkortede links i SMS-automations

Inden du går i gang: Du skal oprette et subdomæne, før du kan bruge linkforkorter funktionen i dine SMS-beskeder. Se hvordan du opsætter et subdomæne her: Guide: Opsætning af subdomæne.

Når du har oprettet et subdomæne, er du klar til at bruge fortortede links i dine SMS-automations. Det gør du sådan her:

 1. I inMobile: Gå til menupunktet ”SMS-automations”.
 2. Klik på ”Opret ny SMS-automation”.
 3. Udfyld de angivne felter:
  Titel: Angiv en titel for din automation til internt brug.
  Modtagere: Vælg den liste du ønsker at bruge som trigger - eller opret en ny liste.
  Segmentering: Hvis du har behov for at segmentere din liste med modtagere yderligere, skal du her tilvælge ”Segmentering”.
  Landekode: Angiv om du kun vil sende beskeder til ét land eller til alle på listen uanset landekoden.
  Avanceret: Skal en modtager kunne modtage beskeden flere gange hvis de afmeldes og tilmeldes flowet igen? Så skal du tilvælge dette her.
  Afsendelsesvindue: Angiv dit ønskede sendevindue for beskederne i flowet.
 4. Klik på ”Næste”.
 5. Vælg om du ønsker afmelding dine beskeder, og klik på ”Næste”. Obs. Afmelding er lovpligtigt i SMS-marketingbeskeder.
 6. Klik på ”Opret besked” og skriv den første SMS i din SMS-automation.
 7. For at forkorte dit link, skal du klikke på knappen ”Linktracking” og indsætter din URL i feltet: URL-adresse. Angiv eventuelt UTM-parametre for flere tracking muligheder.
 8. Klik på knappen ”Indsæt link”. I beskedeksemplet til højre kan du se, hvordan dit forkortede link kommer til at se ud hos modtageren.
 9. Når du har skrevet din besked, klikker du på ”Gem”. Ønsker du at oprette flere beskeder i din automation, gør du det efter samme procedure som ovenfor ved at klikke på ”Opret besked”.
 10. Når du er færdig med at oprette dine beskeder, klikker du på ”Næste” og derefter ”Aktivér automation”. Din automation er nu aktiv.

Fordele ved forkortede links

Ved at forkorte dine links kan du opnå flere fordele. Her er nogle eksempler.

Mere troværdige links

Når du forkorter dit link i inMobile, indeholder dit link stadig dit brandnavn. Det er ikke tilfældet, når du forkorter links via en af de mange online linkforkorte (også kaldet URL shorteners), der findes. Når brandnavnet bliver i linket, øger det troværdigheden markant, og undersøger har vist, at det også øger klikraten med helt op til 39 %.

Optimering af beskedlængden

Taget i betragtning at en SMS-besked er begrænset til at fylde 160 tegn, er en linkforkorter en kæmpe fordel. Med inMobiles linkforkorter har du nemlig mulighed til at linke lige derhen, du vil, uden at være bange for at linket fylder for mange tegn. Læs mere om dette i vores artikel om SMS-formatets begrænsninger.  

Øget engagement

Når du bruger links i dine SMS-beskeder, kan du guide modtagerne over på udvalgte landingssider, som er relevante for dit budskab. Det gør det mere sandsynligt, at modtagerne reagerer på din besked, og i sidste ende øger det modtagernes engagement og din konverteringsrate.

Bonus: Forkortede linksafslører klikraten

En bonus ved at forkorte dit link er, at du samtidig aktiverer linktracking og dermed bliver i stand til at se hvor mange modtagere, der rent faktisk har klikket på dit link. Det tal hedder din klikrate og kommer til at blive vist under den enkelte udsendelse.

Klikraten kan du bruge til at vurdere hvor effektiv din SMS har været sammenlignet med andre af dine beskeder med links. På den måde kan du løbende bliver bedre til at skrive SMS-beskeder, der engagerer modtageren.