< Tilbage
Kampagner/SMS til lister

Linkforkorter i SMS-til-lister

Lange links er ikke egnede til SMS-beskeder. Heldigvis kan inMobiles linkforkorter automatisk forkorte dit link på den mest troværdige måde.

En SMS-besked har en naturlig begrænsning på 160 tegn. Derfor kan et langt link fylde uforholdsmæssigt meget i en SMS, og det afholder desværre mange fra at benytte links i deres SMS-udsendelser.

Det er en skam, da links er en fremragende måde at drive trafik og konverteringer via SMS. I inMobile har du mulighed for at benytte den automatiske linkforkorter. Indsæt dit link og få det automatisk forkortet på den mest troværdige måde – dit brandnavn forbliver nemlig i linket, og det øger klikraten med op til 39 %.

Se eller læs herunder, hvordan du kan forkorte et link i en SMS-udsendelse udarbejdet i SMS-til-lister.

Sådan bruger du linkforkorter i SMS-til-lister

Før du går i gang: Før du kan bruge forkortede links i dine SMS’er, skal du oprette et subdomæne. Du kan se, hvordan du opsætter et subdomæne i vores guide: ”Opsætning af subdomæne”.

Når du har oprettet et subdomæne, kan du begynde at bruge forkortede links i dine SMS-beskeder. Det gør du sådan her:

  1. Gå til menupunktet ”SMS til lister”.
  2. Klik på ”Ny udsendelse” i øverste højre hjørne.
  3. Vælg liste, land og eventuelt segment for din udsendelse.
  4. Vælg om du vil have mulighed for afmelding i din besked. Obs. Dette er lovpligtigt i SMS-marketing beskeder.
  5. Nu skal du skrive teksten til din SMS. Vil du have et link i beskeden, skal du klikke på knappen ”Linktracking” i menuen over tekstfeltet.
  6. I feltet til højre indsætter du det link, du ønsker at få forkortet – det er også muligt at tilføje UTM-parametre til linket for yderligere tracking muligheder.
  7. Tryk på ”Indsæt link”.
  8. I beskedeksemplet til højre kan du nu se, hvordan dit forkortede link kommer til at se ud hos modtageren, når beskeden bliver sendt.

Fordele ved forkortede links i SMS

Der er mange fordele ved at forkorte dit link via inMobiles linkforkorter. Herunder får du de største.

Troværdige links

Der findes et bredt udvalgte af online linkforkortere (også kaldet URL-shorteners), og fælles for dem alle er, at de ofte får dine links til at ligne spam. I modsætning til disse online linkforkortere, sørger inMobiles linkforkorter til SMS for, at dit brandnavn stadig er en del af dit link. Det øger troværdigheden, og dermed også klikraten, markant.

Korte links

En SMS-besked er begrænset til at fylde 160 tegn. Fylder den mere, tæller udsendelsen som to beskeder. Derfor er det en fordel at have kortere links, da de fylder færre tegn. Det kan du læse mere om i artiklen: Hvor mange tegn må en SMS-indeholde?

Flere konverteringer

Ved at benytte forkortede links i dine SMS-beskeder, har du mulighed for at sende modtageren videre til lige den landingsside, som passer ind i dit budskab. Når du skaber engagement hos modtageren, øger det også chancen for i sidste ende at skabe en konvertering.

Bonus: Data indsigter

En bonus ved inMobiles linkforkorter til SMS er, at du automatisk bliver i stand til at se hvor mange, der har klikket på dit link, når du forkorter linket. Den viden er meget brugbar, da den fortæller dig noget om aktiviteten og engagementet i dine SMS-beskeder. Brug den viden til at optimere fremtidige udsendelser.

Billede af et forkortet link i en SMS-udsendelse