< Tilbage
Generelt

Linkforkorter via API

inMobiles API forkorter dit link på den mest troværdige måde. Brandnavnet forbliver i dit link, uden at det optager for meget plads i din SMS.

I inMobile har du mulighed for at forkorte dine links uden brug af spam-lignende endelser som tinyurl eller bitly. Når du forkorter dit link i inMobile beholder du i stedet din virksomheds navn i linket, og det øger linkets troværdighed markant samt øger klikraten med op til 39 %.

Det er særligt smart at forkorte dine links, hvis linket er meget langt. En SMS-besked har nemlig en naturlig begrænsning på 160 tegn, og derfor kan et langt link fylde uforholdsmæssigt meget. Det behøver du ikke bekymre dig om, når du forkorter dit link via inMobiles API.

Sådan forkorter du dine links i SMS via API

Før du går i gang: Du kan ikke forkorte dine links uden at have opsat et subdomæne. Du kan se, hvordan du opretter et subdomæne her: Opsætning af subdomæne.

Når du har oprettet et subdomæne, er du klar til at bruge forkortede links via inMobiles API. Det gør du således:

  1. I inMobile: Gå til menupunktet ”API”.
  2. Klik på ”API-nøgler” i den øverste menu.
  3. Vælg hvorvidt du vil redigere en eksisterende nøgle ved at klikke på den, eller generer en ny på knappen ”Generer ny API-nøgle”.
  4. Når du er inde på din API-nøgles oversigt, finder du overskriften ”Linktracking”. Her klikker du på ”Redigér”.
  5. Her markerer du feltet ”Linktracking i SMS-beskeden”.
  6. Fra listen kan du nu vælge det domæne, du gerne vil bruge til at forkorte dine links. Obs. Før du kan dette, skal der være opsat et subdomæne på din konto.
  7. Klik på knappen ”Gem”. LinkTracking funktionen er nu aktivieret.

Når du sender SMS-beskeder via dit API og på dette domæne vil inMobile fremadrettet sørge for at forkorte dine links hos modtageren således at linket maksimalt fylder dit subdomæne efterfulgt af 8-9 tegn.

Fordele ved forkortede links

Der er mange fordele ved at forkorte dine links, når du sender SMS-beskeder.

Mere troværdige links

Der findes et bredt udvalgte af online linkforkortere (også kaldet URL shorteners), og fælles for dem alle er, at de ofte får dine links til at ligne spam. I modsætning til disse online linkforkortere, sørger inMobiles linkforkorter for, at dit brandnavn stadig er en del af dit link. Det øger troværdigheden, og dermed også klikraten, markant.

Færre tegn med forkortet link

En SMS-besked er som bekendt begrænset til at fylde 160 tegn. Derfor er det en stor fordel at benytte forkortede links, da linket så ikke optager så stor den andel af beskedens tegn. Det kan du læse mere om i denne artikel om SMS-formatets begrænsninger.

Mere engagement

Når du bruger links i dine SMS-beskeder, giver dig mulighed for at dirigere modtageren videre til din hjemmeside eller en anden URL, som du ønsker. Det kan f.eks. være et særligt tilbud, en bestemt kategori eller en tilmeldingsblanket med mere. Det øger engagementet hos modtageren.

Bonus: Adgang til vigtige data

Når du indsætter links i dine SMS-beskeder via inMobile bliver det ikke kun forkortet, du får også tracket antallet af kliks på linket. Dette tal kaldes for din klikrate. Benytter du et afmeldingslink kan du samtidig få adgang til din afvisningsprocent – altså hvor mange, der har afmeldt sig din SMS-liste.

Det er vigtige data, som du kan og bør bruge til at optimere fremtidige SMS-kampagner. Arbejder du med SMS-marketing eller SMS til e-commerce er link tracking særligt aktuelt.