< Tilbage
Generelt

Guide til opsætning af subdomæne

Lær hvordan du opretter et subdomæne til linktracking og afmeldingslink i SMS – det er din genvej til høj brugervenlighed og værdifulde data!

Vil du arbejde med linktracking – eller give dine SMS-modtagere mulighed for at afmelde sig via et link? Så er første skridt at oprette et subdomæne.

Når du har oprettet et subdomæne, kan du gøre brug af de mange fordele, der er, ved at bruge linktracking og linkafmelding i inMobile.

Sådan opretter du et subdomæne i inMobile

  1. Gå til din inMobile konto og klik på menupunktet ”Domæner”.
  2. Klik her på knappen ”Nyt domæne”.
  3. Indtast her dit ønskede subdomæne (er du i tvivl om, hvad du skal skrive her, finder du en forklaring på subdomæner under denne guide).
  4. Klik på opret domæne.

Nu er den del, der skal klares i inMobile, færdig.

For at domænet kan bruges, skal du gå til din DNS-udbyder og oprette en DNS-record af typen CNAME.

Det er forskelligt fra udbyder til udbyder, hvordan denne proces foregår, men du kan som regel finde en god guide til dette på den enkelte DNS-udbyders hjemmeside.

Som udgangspunkt skal du altid gøre følgende:

  1. Vælge din type af DNS-record: Her vælger du CNAME.
  2. Vælge hvilken værdi din DNS-record skal pege på: Den finder du i inMobile under punktet ”Indtast denne værdi”.
  3. Vælge hostname: Her indsætter du det subdomæne, du netop har oprettet i inMobile.

Når du har oprettet din DNS-record hos din DNS-udbyder, er du faktisk færdig.

Så skal du blot vente på, at subdomænet bliver verificeret. Det kan tage op til 24 timer. Når subdomænet er verificeret, står det som ”Aktiv” under menupunktet ”Domæner” i inMobile.

Fordele ved et subdomæne

Der er flere fordele ved at oprette et subdomæne:

  • Du kan benytte linktracking i dine SMS-beskeder. Det vil sandsynligvis øge din gennemsnitlige CTR og giver samtidig adgang til værdifulde data.
  • Dine modtagere kan afmelde sig din SMS-liste via et link. Det betyder, at du sparer omkostningerne ved at have et keyword til afmelding.
  • Et link – hvad end det er til afmelding eller din hjemmeside – øger brugervenligheden i dine SMS-beskeder.

Hvad er et subdomæne?

Et subdomæne er et selvstændigt underdomæne, der hænger sammen med dit hoveddomæne. Subdomænet bliver angivet foran dit hoveddomæne, de to adskilles via et punktum: subdomæne.domæne.dk

Er dit domæne inmobile.com, kan dit subdomæne for eksempel være s.inmobile.com – men det vælger du naturligvis selv. Bruger du dit subdomæne i en SMS, anbefaler vi dog at du holder det kort grundet begrænsningen i antal tegn per SMS.  

Guides til opsætning af DNS-records

Herunder har vi fundet guides til opsætning af DNS-recordshos nogle af de mest populære DNS-udbydere. Er din DNS-udbyder ikke på listen, findes der garanteret også en god guide på udbyderens egen hjemmeside.