< Tilbage

Munk Store når kunderne med en databaseret SMS-strategi

Billede af unge mennesker som arbejder hos Munk Store

Branche:

E-handel

Anvendte produkter:

SMS-Marketing
Klaviyo integration
Shopify Integration

Hovedkvarter:

Holstebro

Om Munk Store: Fra lokal butik til online succes

Munk Store åbnede for første gang dørene til deres fysiske butik i Holstebro i 2008. Senere fik kæden endnu en tøjbutik under sine vinger i Thisted. I dag er butikken i Thisted dog lukket, mens butikken i Holstebro stadig er åben. Samtidig er deres webshop, som åbnede i 2011, i dag en helt vital del af forretningen.

Særligt i de seneste år har webshoppen taget fart. Vi skal ikke længere tilbage end til 2018, før webshoppen blot udgjorde en lille del af virksomhedens samlede omsætning. I dag står webshoppen for omkring 70 % af virksomhedens samlede omsætning.

Der er altså ingen tvivl om, at der er sket noget på den digitale front, og at Munk Store og deres team i den grad har lagt et godt stykke arbejde bag de imponerende resultater.

Et billede af en kvinde og en mand der står og viser tøj frem i en tøjbutik

Udfordring: En SMS-gateway, der kunne det hele

I forbindelse med at Munk Stores online tilstedeværelse voksede, stødte de i 2020 på nogle udfordringer. De manglede nogle nye systemer, der kunne vokse sammen med webshoppen – og som ikke mindst kunne tale sammen og dele data på tværs af systemerne.

Efter et valg om at rykke webshoppen til Shopify og sende e-mails fra Klaviyo, begyndte de i 2021 at lede efter en SMS-gateway, som kunne leve op til en række krav:

  • SMS-systemet skulle være i stand til at integrere med deres andre software.
  • Der skulle være adgang til kompetent, og gerne dansk, support.
  • Deres SMS-gateway skulle understøtte Munk Stores ønske om at arbejde mere databaseret og generelt udnytte data bedre i forbindelse med kommunikation med kunderne.

Derudover havde Munk Store et ønske om at starte en ny, online kundeklub, hvor medlemmerne skulle have mulighed for at optjene point og løbende modtage relevante tilbud.

Med den øgede online tilstedeværelse og ønsket om at etablere en digital kundeklub, var SMS-kanalen det oplagte valg for Munk Store. SMS tilbyder nemlig en direkte og øjeblikkelig kanal til kunderne.

Den gennemsnitlige høje åbnings-, klik- og konverteringsrate var kun yderligere motivation for at arbejde med SMS.

Løsning: Databaseret SMS-strategi

Efter omfattende research faldt Munk Stores valg af SMS-gateway på inMobile. Her så de en samarbejdspartner, som levede op til alle deres behov og ønsker.

”Vi valgte at bruge inMobiles SMS-system af flere årsager, men kombinationen af at systemet kan integreres med alle vores andre systemer, at der er dansk support og at prisen er super konkurrencedygtig gør bare, at inMobile er det oplagte valg for os. Det hele går ligesom op i en højere enhed.”

Mathias Thulstrup, e-commerce manager hos Munk Store

I dag benytter Munk Store SMS på flere forskellige, strategiske måder.

Kundeklub

De har en kundeklub, hvor de blandt sender ugentlige tilbud til relevante kundesegmenter. SMS-beskeden i afsnittet ovenfor, er et eksempel på denne type SMS-kampagne.

Særlige kampagner

Når der skal kommunikeres større eller særlige kampagner, f.eks. mid-season, sommer-tilbud eller Black Friday, er SMS altid en vigtig del af marketingstrategien.

Tabt-kurv

Munk Store har opsat et automatisk tabt-kurv-flow, hvor tallene ifølge Mathias Thulstrup taler for sig selv. Her ser de nemlig en stærk gennemsnitlig konverteringsrate på 9,62 %.

Ja, hos Munk Store forstår de virkelig at bruge SMS’ens mange muligheder, og i samspil med deres andre marketingindsatser forklarer det den flotte vækst, som virksomheden har oplevet for deres online univers.

Resultat: Øget omsætning og mere opmærksomhed med SMS

Når Munk Store sender en SMS-besked afsted, resulterer den som regel i en gennemsnitlig omsætning på 15.000-20.000 kr. per SMS. De flotte resultater skyldes langt hen ad vejen Munk Stores egenskab til at omdanne data til relevante segmenter og samtidig udnytte SMS-kanalens konkurrencemæssige fordele.

”SMS er en virkelig god tilføjelse til vores marketing mix. Her kan du interagere med kunden med det samme, og ikke først dagen efter, når de læser deres mail. Derfor er SMS-kanalen perfekt til last minute tilbud og den slags.”

Mathias Thulstrup, e-commerce manager hos Munk Store

For eksempel benytter Munk Store ofte SMS til at sende tids-sensitive tilbud til deres kundeklub-medlemmer. Den type besked performer som regel enormt godt.

Effektiv segmentering og SMS’er, der rammer plet

Hos Munk Store benytter de sig af databaserede segmenter til at målrette deres SMS-udsendelser. Det vil sige at alle på deres SMS-liste ikke nødvendigvis modtager alle kampagne-beskeder.

Det er ikke alene en økonomisk effektiv strategi, men den tillader dem også at skabe en mere relevant og personlig kundeoplevelse.

”Med inMobile kan vi synkronisere alle vores kontakter mellem Klaviyo og inMobile. Det bruger vi til at sende relevante SMS-beskeder til helt bestemte segmenter, som er baseret på vores kundedata – og den kombination skaber nogle vilde resultater.”

Mathias Thulstrup, e-commerce manager hos Munk Store

Der er mange fordele ved at segmentere sine modtagerlister, ligesom Munk Store gør det.

Først og fremmest skaber det en troværdighed blandt modtagerne. De ved, at når de modtager en SMS-besked fra Munk Store, vil den som regel altid være relevant og indeholde et tilbud, som er aktuelt for den unikke modtager.

”Vi har f.eks. et sneaker-segment. Så hvis vi kører en kampagne med gratis sneaker-rens, når man køber et par sneaks, så bliver den kampagne ikke sendt til alle, men kun til dem, som er en del af vores sneaker-segment. Det fungerer virkelig godt.”

Mathias Thulstrup, e-commerce manager hos Munk Store

Derudover sparer Munk Store også omkostninger ved kun at sende SMS-beskeder til den gruppe af kunder, de mener er mest interesserede i budskabet – frem for at sende til hele deres SMS-liste, og dermed betale mere for udsendelsen samt risikere at udvande målgruppen.

Black Friday succes med målrettet SMS-strategi

Noget af det Munk Store virkelig forstår at udnytte, er årets store shopping dage. Her er Black Friday et fremragende eksempel.

Faktisk kickstartede Munk Store deres SMS-eventyr med en Black Friday-SMS i november 2021. SMS-beskeden performede så godt, at de valgte at integrere kanalen som en fast del af deres marketingmix.

Se beskeden nedenfor.

I 2022 forsatte de succesen med en Black Friday kampagne bestående af 3 forskellige SMS-beskeder fordelt over 3 dage i løbet af Black Week.

Til sammen skabte SMS en omsætning på 130.000 kr. – som direkte resultat af de tre Black Friday beskeder. Den ene SMS blev sendt aftenen inden Black Friday, og stod alene for de 50.000 kr. i omsætning svarende til en ROAS på 8260 %.

Læs lige det igen. Det er nogle helt vilde tal!

Strategien, som skabte de resultater, var meget simpel: Hver dag i Black Week bød på nye tilbud. Såkaldte dagtilbud. De blev dag for dag promoveret på forskellige kanaler og til udvalgte, relevante segmenter.

Kun én SMS blev sendt til hele deres SMS-liste, og det var den føromtalte SMS, der endte med en ROAS på 8260 % - eller 82,60 kr. tjent per krone brugt.

Med så imponerende resultater, er det ingen overraskelse, at Munk Store planlægger at forsætte deres arbejde med SMS på Black Friday – og til alle de andre salgshøjtider, som året byder på.

En vision for effektive SMS-automations

Selvom de hos Munk Store allerede nu kan prale af flotte resultater på SMS, er de langt fra færdige med at udforske kanalen.

Mathias, e-commerce manager hos Munk Store, fortæller blandt andet, at de planlægger at dykke dybere ned i de mange muligheder med SMS-automations, for som han siger: ”Jo mere der kan automatiseres, jo smartere kan vi arbejde”.

Derfor kommer de blandt andet til at prøve kræfter med webhooks i Klaviyo, som gør det muligt at indsætte SMS-beskeder direkte i Klaviyos flows – mens inMobile selvfølgelig stadig sørger for, at SMS-beskeden bliver leveret til de rigtige modtagere på det valgte tidspunkt.  

Vi ser frem til at følge Munk Stores udvikling med SMS-kanalen.

Prøv inMobile gratis i 14 dage

Du får gratis SMS-beskeder til at teste med og adgang til alle funktioner i inMobile.