< Tilbage
Opsætning af SMS-webhooks i Klaviyo: Trin-for-trin guide

Guide: Sådan laver du SMS-webhooks i Klaviyo

6

.

Jul

2023

0 min læsetid

Benytter du Klaviyo til udsendelse af e-mails og inMobile til udsendelse af dine SMS-beskeder, har vi en god nyhed til dig.

Ved hjælp af et webhook kan du nemlig bygge SMS direkte ind i Klaviyos flowbuilder. Det betyder med andre ord, at du kan indsætte automatiske SMS-udsendelser som en del af dine flows i Klaviyo.

Herunder finder du vores trin-for-trin for guide til, hvordan du bruger webhooks i Klaviyo til at sende den rigtige SMS-besked til den rigtige målgruppe på det rigtige tidspunkt – helt automatisk.

Trin for trin guide: Sådan indsætter du webhooks i Klaviyos flowbuilder

Se med i videoen herunder, hvor vi viser dig, hvordan man ved hjælp af et webhook kan indsætte en SMS i et Klaviyo-flow.

Er du mere til læsevenlige guides? Så finder du guiden i tekstform under videoen.

1. Gå til dit Klaviyo flow

Det første du skal gøre, når du bygger SMS ind i dit Klaviyo flow, er at logge ind på din Klaviyo konto. Her finder du det aktuelle flow, hvor du gerne vil indsætte SMS.

Guide til at sende SMS i Klaviyo med inMobile

2. Indsæt et webhook i dit flow, der hvor du ønsker at sende en SMS

I venstre-menuen finder du fanen ”Webhook”. Træk elementet ind i dit flow, der hvor du gerne vil have, at SMS-beskeden skal sendes.

Det kan f.eks. være x antal dage efter en profil er blevet tilføjet til en bestemt liste.

Indsæt et SMS-webhook i Klaviyo med inMobile

3. Indsæt API-URL efterfulgt af API-nøgle

Klikker du på dit webhook-element i flowet, dukker der en menu op i venstre side. Her finder du feltet ”Add the destination URL”.

I dette felt skal du indsætte den API-URL, du finder nedenfor, og erstatte [din api-nøgle her] med din egen, unikkeAPI-nøgle, som du opretter på din inMobile konto.

Du skal indsætte denne API-URL:
https://api.inmobile.com/v4/sms/outgoing?apikey=[din API-nøgle her]

3.1 Opret din unikke API-nøgle i inMobile

For at generere/finde din unikke API-nøgle, skal du:

  • Gå ind på inMobile konto.
  • I venstre side finder du knappen "API" - klik her.
  • Find nu fanen "API-nøgler".
  • Her trykker du på "Generer API-nøgle".
  • Du får nu din API-nøgle, som skal indsættes i slutningen af din API-URL.
Din unikke API-nøgle til SMS-webhook i Klaviyo

4. Indsæt webhook script og tilpas teksten

Når du har indsat din API-URL og din unikke API-nøgle, scroller du ned til punktet ”JSON BODY”. Her indsætter du følgende JSON-script:

{
  "messages": [
   {
    "to": "{{ person.phone_number }}",
    "countryHint": "45",
    "from": "inMobile",
    "text": "Hej {{ person.first_name }}. \nDette er en test-SMS med linjeskift. \nDbh. inMobile \nAfmeld: s.inmobile.com"
   }
  ]
}

Du skal rette i scriptet/teksten, så du får den rigtige afsender, modtager og indhold i beskeden. Dette vil vi anbefale dig at gøre i et tekstdokument, for eksempel word, da det er mere overskueligt end at rette i scriptet inde i Klaviyo.

Der er 4 elementer i teksten, du kan/skal tilpasses:

1. ”to” = modtagerens telefonnummer

Når du kopierer teksten ovenfor, står der {{ person.phone_number }} – det er Klaviyos standard mobilnummer felt. Beholder du dette, vil beskeden blive sendt til det nummer, som kan ses i kontakternes standard telefonnummer-felt i Klaviyo. Benytter du en custom property til at opsamle telefonnumre, er det i stedet denne custom property, du skal indsætte her.

OBS. Vil du lave en webhook test, kan du starte med at sende en test-besked til dig selv. For at gøre det, skal du skrive dit eget telefonnummer i dette felt. Så bliver test-beskeden nemlig sendt til dig, og ikke alle dine kontakter i flowet.

2. ”countryHint” = landekode

Skal din besked sendes til danske numre, er det vigtigt at du her skriver 45 – altså Danmarks landekode. Gør du ikke det, risikerer du at nogle af dine beskeder fejler, fordi landekoden ikke er en del af kontaktens telefonnummer i Klaviyo.

3. ”from” = afsender

Her indsætter du navnet eller nummeret på afsenderen af beskeden (dog maks. 11 karakterer).

4. ”text”= beskedens indhold

Her indsætter du den tekst, der skal stå i din SMS-besked. Vil du benytte personalisering som f.eks. modtagerens fornavn, skal du indsætte den korrekte profile property fra Klaviyo. Dem finder du lige under dit JSON-script, ved at klikke på ”View profile properties”.

OBS. Vær opmærksom på, at det ikke er muligt at lave et linjeskift direkte i dit JSON-script. Skal der være linjeskift i din SMS, laver du det ved at skrive ”/n” det sted i teksten, hvor du ønsker at skifte linje. Ligesom det er gjort i eksemplet her.

4.1 Opret et afmeldingslink til SMS-marketing

I vores besked-eksempel står der sidst i SMS-beskeden ”Afmeld: s.inmobile.com”.

Det er inMobiles unikke afmeldingslink, som vores modtagere kan bruge til afmelding af SMS. Vi har mulighed for at bruge et link til SMS-afmelding, fordi vi har opsat et subdomæne til netop dette inde i inMobile. Du kan gøre det samme.

I vores Guide til linkafmelding kan du se, hvordan du opretter dit eget afmeldingslink til SMS.

OBS. Sender du SMS’er med henblik på markedsføring, skal du være opmærksom på, at det er lovpligtigt at give modtageren mulighed for at afmelde sig igen.

Når dit script (din tekst) er tilpasset med korrekt modtager, afsender og indhold, kopierer du hele scriptet ind i feltet ”JSON BODY” i dit Klaviyo webhook.

Lav SMS-webhook i Klaviyo med inMobile

5. Se et preview og send en test til dig selv

Du bør altid teste din afsendelse, inden flowet går live. Det gør du ved at klikke på ”Preview Webhook” nederst i venstre menu.

Nu får du en boks med et preview af din besked. Nederst i denne er det muligt at sende en test. Laver du en test request, så husk at det er dit eget telefonnummer, der skal stå som modtager i JSON-scriptet – og altså ikke Klaviyos telefonnummer felt. Ellers modtager du ikke test-beskeden.

Test dit Klaviyo SMS-webhook med SMS

6. Er du tilfreds – så er du færdig

Er testen tilfredsstillende? Så skal du blot ændre ”to” tilbage til {{ person.phone_number }} eller den custom property, hvor profilens mobilnummer er indsat. Så er dit flow med SMS klar til brug.

Dit Klaviyo webhook vil nu sørge for, at hver gang en person opfylder kravene i dit flow, bliver der automatisk sendt en SMS-besked afsted til den pågældende profil.

Integrer inMobile og Klaviyo

Med et webhook kan du som sagt oprette SMS-afsendelser direkte i Klaviyos flowbuilder, men det er ikke altid, at det er den bedste løsning for dig.

Skal du f.eks. sende enkeltstående kampagner til et segment fra Klaviyo, kan du ved hjælp af vores Klaviyo integration gøre dette direkte fra din inMobile konto – men med data fra Klaviyo.

Når du integrerer inMobile og Klaviyo bliver dine data – herunder lister og segmenter – nemlig synkroniseret mellem de to systemer. Det betyder, at du kan sende SMS-beskeder fra inMobile til segmenter, hentet fra din Klaviyo konto.

Vil du vide mere om vores Klaviyo integration? Se indlægget: ”Sådan sender du SMS i Klaviyo (også i Danmark)”.

FAQ: Webhooks i Klaviyo

Hvad er et webhook?

Et webhook sender data fra ét system til et andet, når en bestemt begivenhed finder sted. Med andre ord fortæller et webhook system A, når der sker bestemte (udvalgte) begivenheder i system B. Ved hjælp af et webhook kan du automatisk dele data mellem to systemer, og på den måde automatisere processer på tværs af forskellige platforme.

Webhook vs. API: Hvad er forskellen?

Det er muligt at udveksle data mellem to systemer med både webhooks og API. Men hvor et webhook er en mere passiv tilgang til automatisering, er et API derimod mere aktivt. Det skyldes, at et API er baseret på anmodninger kaldet API-kald (= henter data), mens et webhook er baseret på hændelser, som ofte sker automatisk (= modtager data).

Hvordan bruger man et webhook?

Hvordan du bruger et webhook, kommer an på i hvilket softwaresystem du skal bruge dit webhook. Den her guide viser, hvordan webhooks kan bruges i Klaviyo. Skal du bruge et webhook i et andet system, vil opsætningen muligvis være anderledes.

Hvad bruger man webhooks til?

Webhooks kan bruges til at automatisere handlinger baseret på bestemte begivenheder på tværs af systemer. For eksempel: Et webhook sender en besked fra dit shopsystem om, at en kunde har placeret en ordre. Den besked modtages i Klaviyo, som bruger informationen til at sende en automatisk SMS med ordrebekræftelse til kunden. Alt dette sker automatisk, hvis du har opsat et webhook.

Har inMobile en Klaviyo integration?

Ja, ved hjælp af inMobiles direkte integration til Klaviyo kan profiler (kontakter) synkronisere automatisk mellem lister og segmenter i Klaviyo og inMobile. Det betyder, at du kan sende SMS-kampagner fra din inMobile konto til lister og segmenter hentet fra din Klaviyo konto. Alt synkroniseres desuden automatisk. Så når der bliver tilføjet/fjernet en profil i en liste eller et segment i Klaviyo, tilføjes/fjernes denne profil også automatisk fra din liste eller dit segment i inMobile.

Kan man sende SMS i Klaviyo?

Ja. Har du en inMobile bruger, kan du ved hjælp af et SMS-webhook i Klaviyos flowbuilder sende SMS-beskeder gennem inMobile.

Julie Meldgård Nielsen

Forfatter

Julie Meldgård Nielsen

Head of Marketing & Communications
Med en baggrund i marketing og virksomhedskommunikation, jonglerer Julie dagligt med ord for at skabe de inspirerende tekster, du læser her på siden.
< Tilbage

Prøv inMobile gratis i 14 dage

Du får gratis SMS-beskeder til at teste med og adgang til alle funktioner i inMobile.