< Tilbage
E-mail til SMS

Linkforkorter i e-mail til SMS

Forkortede links i SMS sparer dig unødvendige tegn samtidig med, at det øger troværdigheden af dit link og dermed potentielt også din klikrate.

Sender du SMS-beskeder via funktionen ”E-mail til SMS”? Så har du mulighed for at forkorte links i dine SMS-beskeder. Det er smart af flere årsager. Blandt andet fordi en SMS-besked er begrænset til at fylde 160 tegn, og derfor kan et langt link ende med at fylde uforholdsmæssigt meget.

Derudover forkorter inMobile dine links på den mest troværdige måde, således dit brandnavn stadig er i linket. Det øger dine klikrater og dermed også modtagernes engagement med dine SMS’er.

Sådan bruger du link forkorter i E-mail til SMS

Inden du går i gang: For at du kan benytte inMobiles link forkorter, kræver det, at du har oprettet et subdomæne. Se hvordan du gør her: Opsætning af subdomæne.

Når du har oprettet et subdomæne, er du klar til at skrive beskeder med forkortede links. Det gør du således:

  1. I inMobile: Gå til menupunktet ”E-mail til SMS”.
  2. Klik på ”Opret ny opsætning” eller rediger en allerede eksisterende opsætning ved at klikke på den og derefter på ”Rediger”.
  3. Indsæt det domæne eller den mail du vil sende SMS’er fra.
  4. Klik på knappen ”Næste”.
  5. For at benytte link forkorteren skal du her vælge “Avanceret” og rulle ned til bunden af listen.
  6. Marker feltet ”Linktracking i SMS-beskeden”.
  7. Angiv det ønskede domæne, som skal forkortes.
  8. Klik på knappen ”Gem”.

Fordele ved forkortede links

Når du optimerer dine SMS-beskeder gennem brug af forkortede links, kan det føre til betydelige fordele.

Øget linktroværdighed

Mange online linkforkortere gør således at dit forkortede link ser mistænkeligt eller ligefrem spam-agtigt ud. inMobiles linkforkorter adskiller sig ved at inkludere dit brandnavn i linket, hvilket forbedrer linkets troværdighed samt øger klikraten med op til 39 %.

Korte links fylder mindre

Da en SMS-besked er begrænset til 160 tegn, er brugen af forkortede links ikke blot praktisk, men også nødvendigt for at maksimere budskabets effektivitet. Læs mere om hvordan du optimerer dine SMS-beskeder inden for denne begrænsning i vores artikel: Hvor mange tegn må en SMS-indeholde?

Forbedret konverteringsrate

Ved at have links i dine SMS-udsendelser, kan du let føre dine modtagere videre fra SMS’en til nogle specifikke sider som tilbudssektioner, produktkategorier, eller tilmeldingsformularer. Det kan være helt afgørende for at forbedre dine konverteringsrater.

Arbejder du med SMS-marketing eller SMS til e-commerce? Så er det særligt relevant at benytte links i SMS.

Bonus: Adgang til klikrater

Med inMobiles platform kan du ikke alene indsætte forkortede links i dine beskeder, men også spore hvor mange der klikker på disse links. Det giver dig indsigt i din klikrate, som kan være afgørende for at optimere engagement i dine fremtidige SMS-udsendelser.