< Tilbage
Send SMS-beskeder i julen

Inspiration til dine SMS-julekampagner

27

.

Nov

2023

0 min læsetid

Julen nærmer sig med hastige skridt, og det betyder glitrende julelys, hyggelige stunder og selvfølgelig – den travle handelssæson.

I denne travle tid er det afgørende for din virksomhed at kommunikere effektivt og fængslende med kunderne, og SMS’ens direkte og personlige format er helt oplagt til dette. I julen handler det nemlig ikke kun om at skabe et øget salg, men også om at skabe fundament for langvarige relationer til kunderne, så de kommer tilbage i det nye år.

I denne artikel finder du masser af ideer og inspiration til, hvordan du kan bruge julens magi til at engagere dine kunder og skabe glæde, samtidig med at du fremmer dit brand og dine produkter.

Vi dykker bl.a. ned i 10 eksempler på SMS-kampagner, der ikke blot øger dine konverteringsrater, men også spreder juleglæde!

Værdien af SMS-kampagner til julesæsonen

Når kulden rammer, og vi pakker os ind i halstørklæder og huer, stiger forventningerne  til den kommende juletid. Julen er højsæsonen for gavmildhed, og dine kunder er på udkig efter de bedste tilbud, der kan gøre deres jul ekstra speciel. Her træder SMS-marketing i karakter som en af de mest effektive metoder til at nå din målgruppe.

En veludført SMS-kampagne i juletiden kan gøre en stor forskel for dine salgstal. Det handler nemlig om at fange dine kunders opmærksomhed med tilbud, der føles skræddersyede og personlige, ligesom en håndskrevet julehilsen. Den følelse kan du opnå med en SMS. Særligt hvis du har adgang til relevante data omkring kundernes præferencer og købshistorik.

Med SMS'ens umiddelbare natur er du sikret, at dit budskab ikke bare bliver modtaget, men også læst.

SMS-kanalen er således din mulighed for at være top-of-mind hos dine kunder, når de planlægger deres juleindkøb. En SMS kan nemlig være den påmindelse, der får dem til at vælge din butik frem for en anden. Og med den rigtige besked sendt på det rigtige tidspunkt kan din SMS være nøglen til en vellykket julesæson for både dig og dine kunder.

10 SMS-eksempler til julen

Julen er en tid for traditioner, men også for nyskabelse. Har du ikke tidligere prøvet SMS-marketing, er det et perfekt tidspunkt at starte. Er du kendt ud i SMS’ens univers, er her en mulighed for at prøve noget nyt eller finjustere eksisterende kampagner.

Vi har herunder samlet 10 ideer til SMS-kampagner, der engagerer kunderne og bringer omsætning til dine virksomhed denne jul.

1. Juleudsalg

Julen er en tid for glæde, og hvad bringer mere glæde end et godt tilbud? Brug SMS-kampagner til at annoncere dit juleudsalg, og vær sikker på, at dine kunder ikke går glip af muligheden for at finde den perfekte gave til en god pris.

2. SMS-julekalender

En daglig dosis juleglæde kan være lige det, dine kunder har brug for. Inviter kunderne til at være med i din julekalender eller adventskalender, hvor de hver dag kan åbne en låge med et godt tilbud eller måske endda en lille gave.

3. VIP-juleshopping

Tilbyd dine mest loyale kunder en eksklusiv oplevelse med VIP-juleshopping. Det er en effektiv måde at belønne kunderne for deres loyalitet og samtidig skabe en følelse af eksklusivitet og luksus i den travle juletid.

4. Julekonkurrence

Julen er den perfekte anledning til at skabe en engagerende julekonkurrence. Konkurrencer er desuden en særligt sjov måde at interagerer med dine kunder på, og de skaber engagement omkring dit brand. Du kan både lave konkurrencer online eller i din fysiske butik.

5. Julegave ideer

Julen kan være overvældende, især når der skal findes på og købes gaver til hele familien. Gør det lettere for dine kunder ved at tilbyde dem inspirerende julegaveideer på SMS. Kombiner eventuelt julegaveideerne med et godt tilbud.

6. Gratis julegave med i købet

En lille ekstra julegave til dem, der handler i december, kan være en fremragende måde at takke dine kunder på og samtidig give dem en ekstra grund til at handle i din butik. Sådan en kampagne kan øge kundetilfredsheden og øge motivationen for køb.

7. Loyalitet- og fordelsklub i juletiden

Julen er det perfekte tidspunkt at belønne din kundeklubs medlemmer og styrke kundeloyaliteten. Tilbyd eksklusive fordele som gratis fragt, forlængede byttetider, først i køen til udsalg eller særlige tilbud, som kun er tilgængelige for medlemmerne. På den måde opfordrer du til køb og styrker relationen til dine mest loyale kunder.

8. Juleevents

Juleevents er en fantastisk måde at skabe en festlig stemning og trække kunder til din butik eller online platform. Et event kan være alt fra en særlig shoppingaften til et julemarked eller måske en virtuel begivenhed. Brug SMS-kampagner til at informere og invitere dine kunder til dine spændende begivenheder.

En bonus er, at denne type event ikke kun driver salget, men også styrker forholdet mellem dine kunder og dit brand, fordi de får en unik oplevelse, de vil huske.

9. Lancering af julekollektion

Julen er den perfekte tid til at lancere nye produkter eller en speciel julekollektion. Brug SMS-kampagner til at give dine kunder et eksklusivt førstehånds kig på de nye varer. Det skaber ikke kun spænding, men opmuntrer også til tidlige julegavekøb.

10. Nytårsforberedelse

Efter julens festligheder er det tid til at kigge frem mod det nye år. Det kan være en ideel anledning til at fremhæve produkter eller tilbud, som hjælper dine kunder med at starte det nye år på bedste vis. En SMS-kampagne kan f.eks. være fokuseret på nytårsforberedelserne, eller give en forsmag på dit nytårsudsalg.

Planlæg dine julekampagner på forhånd

Vil du have succes med dine julekampagner, er det en god idé at være godt forberedt. Ved at forberede og planlægge dine SMS-kampagner inden julesæsonen for alvor går i gang, kan du sikre, at dine beskeder når ud til dine kunder på de helt rigtige tidspunkter, og ikke bliver glemt i bunken af andre vigtige juleopgaver.

I inMobile er det let at planlægge dine SMS-kampagner. Opretter du enkeltstående SMS-kampagner, kan du blot skrive din SMS som normalt under SMS-til-lister, og så vælge at tidsindstille din udsendelse.

Du kan også opsætte en SMS-automation, hvis du f.eks. ønsker at en bestemt julehilsen skal sendes til nye subscribers eller de kunder, som har handlet inden for en bestemt tidsramme mm. Det kræver blot, at du har adgang til den korrekte data.

Tips til at sende SMS-kampagner i julen

Vil du gå en mere stress-fri juletid i møde? Her er nogle tips til, hvad du skal huske, når du planlægger sæsonens julekampagner på SMS.

1. Personalisering

Når du skriver dine SMS-beskeder, er det en god idé at tale direkte til modtageren, bl.a. ved at inkludere modtagerens navn eller andre personlige data i beskeden. Det skaber en følelse af 1:1 kommunikation og kan forbedre engagementet betydeligt.

2. Målretning og segmentering

Brug dataindsigter til at målrette dine kampagner mere præcist. Segmentér din kundedatabase baseret på adfærd, tidligere køb, demografi eller præferencer for at sende relevante og tilpassede tilbud til modtageren.

3. Test og optimering

Før du planlægger dine julekampagner, bør du teste dine beskeder for at tjekke, hvordan teksten ser ud, om dinelinks virker og lignende. Bruger du SMS-automations, så tjek at din trigger bliver korrekt aktiveret. Optimer løbende baseret på det, dine tests viser.

4. Planlæg kampagnerne

Når du er klar med alt content og har testet det, du skal, kan du gå i gang med at planlægge dine SMS-udsendelser. Husk at koordinere med dine andre marketinginitiativer for en strømlinet kundeoplevelse. Brug eventuelt en kalender til at holde overblikket over dine kampagner.  

5. Tydelig CTA

Sørg for, at hver SMS har en tydelig opfordring til handling (en CTA). Det er vigtigt, at kunden ved, hvordan de skal reagere på dine SMS'er, ellers er chancen for engagement lille. Sørg desuden for, at det er let for modtageren at reagere. F.eks. ved at tilføje links i din SMS.

6. Respekt for højtiden

For mange handler julen om ro og samvær med familie og venner. Derfor bør tonen i dine beskeder afspejle dette – vær endelig ikke bange for at være mere hyggelig og personlig i denne type kampagner. Vær også påpasselig med, hvornår du sender dine SMS-beskeder.

7. Måling og opfølgning

Efter udsendelsen af dine julekampagner, er det vigtigt at måle på kampagnernes effektivitet og analysere resultaterne. Se på åbningsrater, klikrater, og salgs data for at forstå, hvad der virkede, og hvad der kan forbedres til næste år.

Opsummering

Vi har nu været igennem en række strategier og tips, der kan hjælpe dig med at skabe effektive og engagerende SMS-kampagner i juletiden. Fra personalisering til segmentering og målretning - hvert delelement bør designes til at forbedre kundeoplevelsen og styrke dit brands tilstedeværelse i den vigtige salgsperiode.

Vil du dykke yderligere ned i, hvordan du skaber engagerende og konverterende SMS-marketing beskeder? Så kan du læse videre i vores guide til den perfekte SMS.

Julie Meldgård Nielsen

Forfatter

Julie Meldgård Nielsen

Head of Marketing & Communications
Med en baggrund i marketing og virksomhedskommunikation, jonglerer Julie dagligt med ord for at skabe de inspirerende tekster, du læser her på siden.
< Tilbage

Prøv inMobile gratis i 14 dage

Du får gratis SMS-beskeder til at teste med og adgang til alle funktioner i inMobile.