< Tilbage
Liveshopping med SMS

Liveshopping: Sådan får du flere deltagere ved hjælp af SMS

16

.

May

2022

0 min læsetid

Da utallige fysiske butikker verden over måtte lukke i starten af 2020, satte det for alvor gang i en ny trend: Liveshopping. Og alt tyder på, at liveshopping er alt andet end en døgnflue. I 2021 blev livestream shopping kaldt for årets e-commerce trend, og i USA forventer man, at omsætningen gennem liveshopping vil være steget til 35 milliarder amerikanske dollars i 2024.  

Har du kastet dig ud i liveshopping, eller overvejer du at prøve det i din virksomhed? Så bør du overveje at inkludere SMS-i din strategi. SMS-beskeder kan nemlig være med til at øge deltagelsen til dit liveshopping-event markant og dermed i sidste ende sikre, at du omsætter for mere.

Lær hvordan SMS kan øge din omsætning ved dit liveshopping-event i indlægget her.

Hvad er liveshopping?

Liveshopping er en interaktiv måde at sælge dine varer på. Via livestreams præsenterer og sælger du dine produkter i realtid, alt sammen imens du har direkte kontakt med dine seere – altså dine potentielle kunder. Det bliver derfor også kaldet livestream-shopping.

Med livestream-shopping skaber du en hybrid mellem oplevelsen af at handle i en fysisk butik og oplevelsen ved at shoppe online. Fordi det hele foregår live og med muligheden for at kommunikere med dine deltagere, får seerne en oplevelse af nærvær og personlig kontakt, ligesom når de handler i den fysiske butik. Samtidig foregår det hele fra deres eget trygge hjem, ligesom når de handler online.

Der er altså ikke noget at sige til, at liveshopping er en af de helt store e-commerce trends disse år. Det har nemlig vist sig at være en utroligt effektiv salgskanal.

Brug SMS til online liveshopping

Hvordan fungerer liveshopping online?

Liveshopping er som sådan ikke et nyt fænomen, men nærmere et gammelt fænomen, der er blevet nytænkt og opdateret til nutidens sociale medie platforme.

Har du brugt tid foran flow tv’et, kan du garanteret også huske de gamle TV-shop kanaler, hvor en studievært viste nogle produkter frem, som du derefter kunne købe via et telefonopkald. Liveshopping fungerer lidt på samme måde – bare online og i realtid.

Nu foregår produktpræsentationerne nemlig live og på internettet, og du behøver ikke længere en telefon for at købe de fremviste produkter. Seerne kan i stedet blot trykke på ”Køb nu” og handle de fremviste produkter online.

En af de største fordele ved, at liveshopping er gået online, er muligheden for at kommunikere ikke bare til, men også med seerne. Hvor den potentielle kunde førhen skulle gribe telefonen for at bestille, kan seerne i dag skrive kommentarer og stille spørgsmål direkte til virksomhederne, som i realtid kan besvare henvendelserne imens de viser produkterne.

Denne måde at shoppe på giver helt nye muligheder hvad angår salg – og SMS kan være med til at øge deltagelsen i dit liveshopping-feed.

Hvor foregår online liveshopping?

Der findes mange forskellige platforme, hvor du kan præsentere dine produkter for dit publikum live. På mange af de kendte sociale medie-platforme som Facebook, Instagram, YouTube og sågar Amazon kan du oprette livestream shopping-events direkte på platformen. Særligt Facebook liveshopping og Instagram liveshopping er populære kanaler herhjemme.

Der findes også liveshopping-platforme, som hjælper dig med at oprette og facilitere dine live shopping-events. For eksempel Easy Live Sales, Bambuser, Live Scale og mange flere.

Sådan bruger du SMS til at få flere deltagere til dit liveshopping-event

Når du opretter et liveshopping-event for eksempel på Facebook, vil dine følgere automatisk få en notifikation, når eventet skal til at begynde. Denne notifikation skal sikre, at så mange følgere som muligt deltager i din liveshopping-stream.

Der er dog ét potentielt problem, og det er, at hvis din livestream shopping bliver hostet på Facebook, vil det også kun være dine Facebook følgere, som får denne notifikation.

Det giver sig selv at jo flere, der deltager i eventet, jo større potentiel indkomst har du også. Ligesom flere besøgende i butikken også betyder en større potentiel omsætning. Derfor er der store fordele at hente ved at invitere andre potentielle kunder end blot dem, som følger med på din Facebook side.

Har din virksomhed for eksempel en kundeklub, eller har I indsamlet permissions til jeres nyhedsbrev? Hvorfor så ikke invitere disse kundegrupper med til jeres online shopping-events? Det kan I med fordel gøre ved hjælp af SMS.

Glem ikke at invitere de vigtigste målgrupper til dit liveshopping-event

En stor bonus ved at invitere de kundegrupper, som befinder sig på dine SMS-permission lister er, at de med al sandsynlighed er langt mere købsparate end dem, som blot har liket din Facebook side. Facebook følgere kan som bekendt komme mange steder fra, og et sådant like er ikke altid ensbetydende med en eksisterende købelyst.

De kunder, du har liggende i dit SMS- og/eller e-mailmarketingsystem, har derimod ofte handlet hos dig før eller som minimum vist en relativ grad af interesse for din virksomhed ved at godkende kommunikation fra jer. Ellers var de ikke en del af disse lister.

Du må altså ikke glemme de lavthængende frugter, som netop plukkes, når du inviterer dine SMS-følgere med til din livestream-event.

Derfor er SMS oplagt til at dele live shopping-event

SMS er en oplagt mulighed, når du skal invitere eller gøre opmærksom på din virksomheds live shopping-event. Det skyldes blandt andet, at hele 98% af alle SMS-beskeder rent faktisk bliver åbnet (modsat en gennemsnitlig åbningsrate på 20% for e-mail). Samtidig bliver 90% af beskederne åbnet inden for 3 minutter efter modtagelse.

Den høje åbningsrate og den korte tid fra modtagelse til åbning gør altså SMS til en oplagt platform, når dine følgere skal inviteres til og mindes om, at du afholder et liveshopping-event.

Case: Sådan fik themeatclub.dk succes med liveshopping og SMS

Emil Larsen fra webshoppen themeatclub.dk er en af de danske virksomheder, som har haft stor succes med Liveshopping de senere år. Han bruger inMobile til at udsende SMS-beskeder forud for virksomhedens online shopping-events og sikrer dermed, at såvel nuværende som tidligere og potentielle fremtidige kunder får besked og kan deltage.

Case: 200 ordrer på én time med liveshopping

Ved hjælp af inMobiles integrationer til bl.a. Magento og Klaviyo, er Emil sikker på, at hans lister med nuværende, potentielle og tidligere kunder altid er synkroniseret med inMobile på baggrund af relevante købsdata fra hans systemer. På den måde er det utroligt let for Emil at segmentere de forskellige målgrupper og sende relevant information omkring hans live shopping-event.

Julie Meldgård Nielsen

Forfatter

Julie Meldgård Nielsen

Head of Marketing & Communications
Med en baggrund i marketing og virksomhedskommunikation, jonglerer Julie dagligt med ord for at skabe de inspirerende tekster, du læser her på siden.
< Tilbage

Prøv inMobile gratis i 14 dage

Du får gratis SMS-beskeder til at teste med og adgang til alle funktioner i inMobile.