< Tilbage

Vi guider dig til den perfekte SMS-besked

9

.

Feb

2022

0 min læsetid

Gennem tæt samarbejde med vores kunder, mangeårigt branchekendskab og en stor mængde data, har vi udarbejdet en række ekspertråd, der kan hjælpe dig til at eksekvere værdiskabende SMS-kampagner.

Hvor lang skal SMS-beskeden være?

Dine kunder er travle mennesker, og netop derfor er det vigtigt at komme til sagen – hurtigt. Op mod 49% afmelder sig nemlig, hvis SMS-beskeden er for lang. Men hvad er den ideelle længde?

Vi har kigget i data og har regnet os frem til, at afvisningsprocenten er lav og interaktionen høj, når SMS-beskeden består af 20-33 ord.

Derudover kan omkostningerne til udsendelsen reduceres ved at holde sig under den magiske grænse på 160 tegn. Læs mere om SMS-formatets sjove, små begrænsninger i blogindlægget her.

CTA (Call-to-Action)

CTA er handlingen, der får dine kunder til at indfri tilbuddet. Det er derfor essentielt at tilføje et link til SMS-beskeden. Et link gør det endvidere muligt at måle effekten af din kampagne / CTR (Click-through-rate).

Det er imidlertid ikke ligegyldigt, hvordan dit link tager sig ud. Med Linktracking giver inMobile dig mulighed for at indsætte forkortede links med tracking på eget domæne.

Du er garanteret stødt på forkortede links, som hedder noget i retning af bit.ly eller tinyurl. Med links som disse kan det være svært for mobilbrugeren at gennemskue, hvem afsenderen er, og det afholder mange fra at trykke.

Det skaber nemlig tryghed for kunden, at man kan se afsenderens navn, og det giver en højere CTR på dine links. En undersøgelse, der er lavet af Rebrandly, viser for eksempel, at links, hvor afsenderens navn indgår, har op til 39 procent højere CTR end generiske links.

En opfordring til at trykke på linket vil desuden øge antallet af klik. Skriv for eksempel:

”Sidst havde vi udsolgt på få timer”, ”Indløs dit tilbud nu” eller ”Gå til shoppen”.

Vær personlig og skab et ”nu eller aldrig behov”

Skab urgency! En af de mest effektive konverterings-taktikker brugt i forbindelse med SMS-kampagner er at skabe urgency hos dine kunder. Gør det klart for dem, at de aldrig vil kunne få dine produkter til tilsvarende priser igen.

Send den perfekte urgency SMS-besked

4 metoder til at skabe ”nu eller aldrig effekt"

#1 Indflet modtagerens navn

Har du navnet på modtageren af din SMS-kampagne, gør du klogt i at indflette [FIRSTNAME] i SMS-beskeden. Det vil nemlig både gøre din kommunikation nærværende og personlig.

#2 Begrænset lager

Gør det tydeligt overfor dine kunder, at der på udvalgte varer kun er et begrænset antal

#3 Flash sale

90% af alle SMS-beskeder læses indenfor 3 minutter efter modtagelse, og netop derfor egner kanalen sig særdeles godt til tidsbestemte tilbudskampagner. Lav tilbud der gælder på specifikke datoer og tidsrum eller hop med på trenden og promovér ”live-salg” på sociale kanaler.

#4 Personlige rabatkoder

Lav en unik rabatkode, som sikrer, at tilbuddet virker personligt. Sammensætningen af vilkårlige tegn, opfattes mere personlig end f.eks.: ”BLACKFRIDAY22”

Ekstra tip: Antallet af konverteringer øges med helt op til 60%, hvis tilbuddet er personligt.

⚠️ OBS! - Husk korrektur

Mere end 44% vil afmelde sig, hvis SMS-beskeden indeholder grammatik- og stavefejl.

Forfatter

Julie Meldgård Nielsen

Head of Marketing & Communications
Med en baggrund i marketing og virksomhedskommunikation, jonglerer Julie dagligt med ord for at skabe de inspirerende tekster, du læser her på siden.
< Tilbage

Prøv inMobile gratis i 14 dage

Du får gratis SMS-beskeder til at teste med og adgang til alle funktioner i inMobile.