< Tilbage
Sådan kommunikerer du skarpt på SMS

SMS-kommunikation – derfor skal du kommunikere skarpt

13

.

Sep

2021

0 min læsetid

SMS-kommunikation er den hurtigste måde at nå kunderne på, og derfor er SMS-services i kraftig vækst hos mange virksomheder. De korte beskeder er et populært alternativ til traditionelle markedsføringsplatforme som eksempelvis e-mail.

Her på siden kan du blandt andet blive klogere på, hvilke begrænsninger du skal være opmærksom på i forhold til formatet. Du kan også læse mere om, hvornår din SMS-kommunikation er en succes, samt få 3 gode råd til din SMS-strategi.

Hvad er SMS-kommunikation?

SMS, besked, tekst. Kært barn har mange navne, når det gælder de korte beskeder. SMS’en har været gennem en imponerende udvikling, og der er sket meget, siden den første SMS-besked blev sendt til i dag, hvor den er blevet en form for allemandseje.

SMS-beskeder kan modtages på alle mobiltelefoner. Det er derfor en kommunikationsform, der er uafhængig af platform. SMS-kommunikation kan eksempelvis benyttes til SMS-påmindelser, udsendelse af tilbud, konkurrencer, afstemninger og meget, meget mere.

SMS-kommunikation er det nye sort inden for marketing

Der er mange fordele ved at bruge SMS-kanalen som marketingsform. Langt de fleste har altid mobilen med på farten, og det er derfor en effektiv måde at komme i kontakt med folk.

Vidste du, at du eksempelvis kan opnå en åbningsrate på 98 % med en SMS-kampagne? Der er altså tale om et effektivt kommunikationsværktøj, som kan være til stor glæde for både virksomheder og kunder. Som udgangspunkt har du gode muligheder for at engagere kunder, promovere produkter og sælge mere med SMS-marketing.

Det er samtidig nemt at opsætte automatiske SMS-flows. På den måde kan du være sikker på at sende relevant indhold til den rigtige modtager – på det rigtige tidspunkt.

SMS-kommunikation er også oplagt i forbindelse med E-commerce, hvor du eksempelvis kan minimere forladte kurve og generelt skabe mere trafik på din webshop. Generelt er SMS-beskeder meget interaktive, og modtagerne har god mulighed for eksempelvis at deltage i undersøgelser, udfylde spørgeskemaer og så videre.

Hvorfor du skal kommunikere til dine kunder på SMS

Husk at kommunikere skarpt, når du sender SMS-beskeder

Short Message Service. Det kan faktisk ikke siges kortere. Dine SMS-beskeder skal nemlig være korte, og du kun har plads til at udfolde dig på 160 tegn. Derfor er det vigtigt at opbygge et personligt indhold, som skaber værdi hos kunden.

I dag kan SMS-beskeder på mere end 160 tegn heldigvis sammenflettes. Hvis du skriver flere tegn, end der kan være i én SMS, vil beskederne automatisk blive sammenflettet inden afsendelse. Modtageren vil derfor kun modtage én samlet besked.

Da SMS-kommunikation giver ganske lidt reklamerum, er det vigtigt at komme med budskaber, der er helt ind til benet. Der er ikke muligheder for at tilføje iøjefaldende animationseffekter eller lignende, hvilket stiller større krav til det skrevne.

Rent økonomisk har det heller aldrig været vigtigere at fatte sig i korthed. Prisen på en SMS er nemlig steget, hvilket bare er endnu et godt argument for at udsende skarpe beskeder.

Vær opmærksom på stylingen af din SMS-kommunikation

SMS er en seriøs, pålidelig kanal, der typisk læses inden for 5 minutter. Som sagt er der ikke samme kreative muligheder sammenlignet med e-mail, flyers og lignende. Til gengæld kan du komme med skarpe budskaber, når du mestrer formatet.

Det er eksempelvis vigtigt, at modtageren af beskeden ved, hvad formålet med beskeden er. Selvom en SMS-besked helst skal være så kort som muligt, må du nemlig ikke glemme meningen med det hele. Hvis du har en webshop, bør du eksempelvis altid inkludere et eller flere links. Der er nemlig ikke meget ved at sende et godt tilbud afsted, hvis kunden ikke ved, hvor det skal indløses.

Et lille ekstra tip

Brug SMS-kommunikation strategisk. Selvom SMS er en hurtig og let måde at formidle vigtige budskaber, er det vigtigt at bruge kommunikationsformen korrekt. Hvis du bare sender SMS-beskeder ud til højre og venstre, kan du risikere at mindske engagementet hos modtageren. Alt med måde, og sådan er det også med SMS-marketing.

Hvornår er din SMS-kommunikation en succes?

Én kommunikationsplatform holder sjældent alene. Hvis du for alvor vil have succes med din marketingstrategi, bør du derfor implementere flere forskellige platforme. SMS kan eksempelvis sagtens gå hånd i hånd med e-mailmarketing.

Hvornår ved du, at din SMS-kommunikation er en succes? Jo, basalt set er din strategi vel en succes, når den lever op til dine forventninger. Og dem kan du sagtens have mange af.

Som sagt kan SMS-kommunikation bruges i forbindelse med marketing og E-commerce, men derudover kan du også bruge SMS til eksempelvis kundeservice og support. Her har du mulighed for at starte en dialog med kunden på SMS allerede før, eller få dage efter en modtaget vare. Med SMS bliver din kundeservice direkte og personlig med kunden, hvilket er din unikke mulighed for at øge kundetilfredsheden.

Du kan også få succes med SMS-kommunikation internt i din virksomhed. Her kan du bruge SMS til eksempelvis vagtplanlægning, da du hurtigt og nemt kan sende meddelelser til dine ansatte. Det er også et suverænt værktøj i forhold til rekruttering, da du blandt andet nemt kan informere ansøgere om, hvorvidt de er gået videre til en samtale eller ej.

3 gode råd til din SMS-kommunikation

Uanset om du er ny inden for SMS-marketing eller har stor erfaring med at kommunikere via tekstbeskeder, er der nogle ting, som du med fordel kan være opmærksom på. Her får du i hvert fald 3 gode råd, hvis du vil være sikker på, at din SMS-kommunikation rammer plet.

1. Vær skarp i din kommunikation

Inden du overhovedet går i gang med SMS-kommunikation, bør du sætte dig ind i dine kunders og/ellers ansattes ønsker og behov. Når du kender deres forventninger til beskeder, har du et bedre udgangspunkt for at målrette din kommunikation og hermed skabe større engagement.

2. Undgå at spamme dine kunder

Det kan være fristende at udsende mange SMS-kampagner. Ikke desto mindre, kan du risikere, at nogle bliver irritererede over for mange beskeder. Brug derfor din sunde fornuft, når du bruger SMS-kommunikation. I SMS-beskeder er det desuden god skik at informere modtagerne om, hvordan de afmelder sig SMS-servicen. Sender du marketing relateret indhold, er det et lovkrav.

3. Sørg for at få tilladelse

Det er vigtigt, at du kun bruger SMS-kommunikation over for kunder, ansatte og andre, som du har fået tilladelse fra. Hvis du ikke har fået en tilladelse, kan det være ulovligt at sende beskeder. Læs mere omkring lovgivning i dette indlæg.

Julie Meldgård Nielsen

Forfatter

Julie Meldgård Nielsen

Head of Marketing & Communications
Med en baggrund i marketing og virksomhedskommunikation, jonglerer Julie dagligt med ord for at skabe de inspirerende tekster, du læser her på siden.
< Tilbage