< Tilbage
SMS-strategi for Black Friday og Cyber Monday

Har du styr på din Black Friday SMS-strategi 2023?

29

.

Aug

2023

0 min læsetid

For mange virksomheder er årets sidste kvartal langt det travleste. Højtider som Black Friday, Cyber Monday og julen øger forbrugernes shoppelyst gevaldigt. Særligt Black Friday har i den grad vundet ind på de danske forbrugere. Hvis din virksomhed ikke allerede er hoppet med på bølgen, er dette måske året, hvor I skal med.

Læs artiklen og find ud af, hvordan du kan lave en konverterende SMS-strategi til Black Friday 2023.  

Hvorfor arbejde med SMS til Black Friday?

Black Friday er årets største shoppedag – også i Danmark – og telefonen er et af de mest udbredte enheder til Black Friday shopping.

For blot få år siden var Black Friday i mange danskeres øjne et ”amerikaniseret” koncept, men i dag har de danske forbrugere i den grad taget højtiden til sig. I sådan en grad at der i 2022 blev omsat for hele 2,8 milliarder danske kroner i løbet af Black Week - kun på MobilePay.

Det beløb fordelte sig over 4,4 millioner transaktioner.

Statistik over transaktioner med MobilePay i Black Week 2020-2022
Kilde: Mobilepay

Black Fridays stigende popularitet i Danmark betyder, at det ikke længere er unikt at en virksomhed deler SoMe opslag, sender e-mails eller lave annoncer omkring Black Friday-tilbud. Forbrugerne bliver hvert år bombarderet med den slags gode tilbud i november.

En SMS-marketingstrategi er derfor din måde at komme tættere på forbrugerne på den store mærkedag. SMS-beskeden er nemlig langt mere personlig end alternativerne, og så bliver den sendt direkte til forbrugeren udenom alt anden støj.

Med en åbningsrate på svimlende 98 % og gennemsnitlige klikrater på 36 % for marketingbeskeder, kan du desuden være ret sikker på, at dit budskab bliver læst.

En undersøgelse fra Dansk Industri viser, at op mod 80% af danskerne shoppede online på Black Friday i 2020. I 2021 vurderede Dansk Erhverv desuden, at der blev handlet for mere end 3,2 milliarder kroner på nettet i løbet af Black Week – kun i Danmark.

En del af forklaringen på den stigende tendens til at shoppe online skal findes i Covid19 pandemien, som i den grad skubbede til det online salg verden over. Flere statistikker tyder dog på, at forbrugerne generelt har fået øjnene op for online handel – og at tendensen er kommet for at blive.

Det er ikke bare tendensen til online shopping, der er braget frem. Det er også shopping via smartphones. Ifølge Adobe Analytics har tendensen til online shopping, særligt i november og december måned, været støt stigende siden 2019.

Hele 43 % af den samlede omsætning i USA hen over november og december 2021 kom fra smartphones, og det tal forventes at blive ved med at stige.

Køb via smartphone statistik
Kilde: Adobe Analytics (2021)

Fra 2021 til 2022 steg tendens til at shoppe via telefonen desuden markant hen over Cyber Monday og Cyber Week.

I USA så man i 2022 for første gang, at størstedelen af salget i løbet af Cyberweek foregik via telefonen.

Statistik over shopping på mobil under Cyper Week 2021-2022
Kilde:Adobe News (2022)

Flere og flere statistikker peger altså på, at mobiltelefonen kun bliver en større del af forbrugernes købsadfærd. Der bliver søgt, browset og handlet fra mobilen som aldrig før.

Derfor er det selvsagt vigtigt, at du inkluderer SMS i din Black Friday strategi, hvis du vil øge konverteringerne hen over Black Week og Cyber Week i år.

Hvornår er det Black Friday 2023?

Black Friday foregår i år fredag den 24. november 2023. Black Friday er dog ikke længere et enkeltstående event, men derimod en højtid, som for de fleste strækker sig over en hel uge – for nogle sågar en hel måned.

Få overblikket over Black Month 2023 herunder.

Tabel med overblik over datoer på Black Month

Mange virksomheder starter deres tilbud allerede i ugen op til Black Friday (altså uge 46), hvor de bedste tilbud som regel vil være at finde på selve Black Friday. De senere år har der været en tendens til at fortsætte tilbuddene weekenden ud.

De butikker, som har en webshop, vil som regel følge op på Black Week med online kampagner på Cyber Monday. Et koncept, som er stormet frem siden det første gang så dagens lys i 2005.

Det nyeste skud på stammen er nu Cyber Week, der (ligesom Black Week) er en udvidelse af Cyber Monday. Cyber Week er altså en hel uge med tilbud på butikkernes webshop.  

Tilsammen kaldes alle disse dage typisk for BFCM (kort for Black Friday Cyber Monday) – eller bare Black Month.

Billede med tal over hvor mange der er interesserede i Black Week og hvor meget de i gns. handler for.
Kilde: PwC 2022

Hvad end du planlægger at have tilbud alle dagene eller kun på Black Friday og/eller Cyber Monday, bør din strategi dække hele perioden. Du finder hjælp til at sammensætte din plan herunder.

Permissions er grundlaget for en succesfuld Black Friday strategi

Det første du skal kigge på, er dine SMS-permissions. Din SMS-strategi for Black Friday kan være perfekt planlagt, men uden en liste af potentielle kunder, som modtager dine beskeder, vil dine anstrengelser være forgæves.

Det har i det hele taget sjældent været vigtigere at bruge de permissions, du har. En permission fra en kunde er nemlig en tilladelse til, at du må kontakte dem. Det er med andre ord et tegn på oprigtig interesse i din virksomhed og jeres produkt eller service.

I en tid, hvor mange af de danske e-handelsvirksomheder, ifølge Dansk Erhverv, oplever tilbagegang i omsætningen, er det vigtigt ikke at tabe den interesse på gulvet. Det gør du f.eks. hvis du ikke kommunikerer til og med de forbrugere, som har givet dig tilladelse til det.

Det kan du læse mere om i vores artikel: Derfor skal din SMS-strategi fokusere på kundeloyalitet – og sådan gør du.

Uanset hvor lang (eller kort) din liste med SMS-permissions er, bør du gå i gang med at vokse listen nu. På den måde står du med flest mulige købsparate følgere, når Black Friday rammer.

Læs videre herunder for tre eksempler på, hvordan du indhenter permissions inden Black Friday 2023 – eller find flere guldkorn i vores indlæg:Sådan indsamler du SMS-permissions”.

Dine lister skal bruges, ikke bare gro

Din SMS-liste skal naturligvis ikke bare vokse – og så lades alene indtil Black Friday.

Det er vigtigt, at du allerede i ugerne op til Black Friday sender et par SMS-beskeder afsted og begynder at etablere en relation til dine modtagere.

Når du etablerer et forhold til modtagerne allerede fra opsamlingen af deres tilladelse, øger du chancen for at de kan huske dig og dit produkt til Black Friday. Det er også en god mulighed for at skabe buzz omkring din Black Friday kampagne, før kampagnen rent faktisk skydes i gang.

Du kan med fordel benytte SMS-automations til at sikre, at alle på din SMS-liste bliver budt varmt velkommen af dig og din virksomhed ved hjælp af et automatisk velkomstflow

Velkomst-flow til SMS

Udover at oprette et velkomstflow, kan du med fordel arbejde med et tabt-kurv samt et cross-sell flow, der ikke kun vil højne din marketingindsats i hverdagen, men som også vil være med til at øge dine konverteringer, når den travle Black Friday trafik rammer din webshop.

Dertil kommer, at jo mere du ved om dine modtagere og deres engagement med din webshop og dine SMS-beskeder, jo mere personlige og målrettede kan dine kampagner også blive.

Sagt med andre ord: Jo bedre du kender forbrugerne på dine SMS-lister inden Black Friday, jo mere kan du målrette dine kampagner til den specifikke kunde og jo større er chancen for høje konverteringsrater.

3 måder du kan indsamle SMS-permissions

Der er tre ting, du kan gøre allerede nu (ja, lige nu!), for at begynde at indsamle SMS-permissions.

1. Gør det muligt for kunden at skrive sig op til SMS ved check-out

Har du en webshop, kan du med fordel invitere dine kunder til at skrive sig op til SMS, når de er ved check-out. En kunde, der er kommet så langt, er jo oprigtigt interesseret i dig og dit produkt, hvorfor interessen for at modtage gode tilbud bør være stor.

⚠️ OBS
Benytter du Shopify, Prestashop, Magento eller WooCommerce, sørger vores integrationer for, at de kontakter, der giver tilladelse til SMS, automatisk synkroniseres til inMobile inklusiv alle de købsdata, der er relevante for din segmentering.

💡 Bonus tip
Ved check out er det muligt at opsamle ét samtykke for både SMS og e-mailmarketing. Det kræver altså kun ét enkelt flueben fra kunden. Efterfølgende skal du blot huske at give kunden mulighed for at afmelde sig de to samtykker særskilt.

2. Tilføj et telefonnummer-felt i dine eksisterende sign-up forms

Indsamler du allerede e-mail permissions til dit nyhedsbrev eller andet via en form? Så kan du med fordel tilføje et felt, hvor modtageren kan skrive sit telefonnummer.

Husk at et telefonnummer er langt mere personligt end en mail, hvorfor der også skal være en motiverende faktor for at gøre netop det. Den motivation kan f.eks. være at få adgang til dine Black Friday tilbud en dag før alle andre.

Få SMS-permissions med sign-up forms

3. Inviter dine eksisterende e-mail følgere til din SMS-liste

Har du allerede en god følgerskare på din e-mail liste, kan du invitere dem til også at følge med på din SMS-liste. Det er naturligvis kun relevant for forbrugerne, hvis de kan forvente særlige tilbud eller invitationer, som kun sendes til dine SMS-lister.

Igen er det altså vigtigt, at der er en et godt incitament, hvis du vil have håb om at få dine mail-kontakter med over på SMS.

En måde du kan konvertere mail-permissions til SMS-permissions, er ved at oprette en landingsside til sign-up af SMS. Den landingsside kan du dele i dit nyhedsbrev med en inspirerende tekst til hvorfor modtagerne bør skrive sig op til din SMS-liste. Du kan f.eks. udlove et gavekort på 500 kr., som den heldige vinder kan få lov at bruge på Black Friday.

Du kan også have en form direkte i din mail, hvor dine følgere kan indtaste deres telefonnummer og godkende SMS-markedsføring.

⚠️ OBS
Selvom nogle virksomheder fejlagtigt tror, at tilladelse givet til e-mailmarketing også gælder SMS, er dette ikke tilfældet. For at sende en SMS til en forbruger, skal forbrugeren give specifik tilladelse til at modtage SMS-kommunikation fra din virksomhed.

På vores blog kan du læse vigtigt information mere om SMS-lovgivning.

Sådan laver du din SMS-strategi for Black Friday 2023

Du er nu i gang med at indsamle permissions, godt! Så er det tid til at lægge strategien for, hvordan du omdanner dine permissions til Black Friday kunder.

Er det første gang, du skal udarbejde en SMS-strategi til Black Friday? Så er det her de fire vigtigste spørgsmål, du bør stille dig selv:

  1. Hvem skal jeg sende SMS-beskeder til?
  2. Hvor ofte bør jeg sende SMS-beskeder til dem?
  3. Hvornår skal jeg sende SMS-beskeder til dem?
  4. Hvordan bruger jeg SMS og e-mail i strategisk samspil for at øge mine konverteringer på Black Friday?

Vil du have mest muligt succes med SMS på Black Friday?

Så bør du kende til grundreglerne for en effektiv SMS-kampagne. Dem kan du med fordel starte med at læse op på.

Har du gjort det? Godt, så du er du klar til at udarbejde din SMS-strategi for Black Week 2023.

1. Hvilke segmenter skal jeg sende SMS-beskeder til?

En af forudsætningerne for en succesfuld BFCM-kampagne er, at du segmenterer dine SMS-lister. På den måde sikrer du, at de rette personer får de rette budskaber på det rette tidspunkt.

I inMobile kan du sortere alle dine kontakter i SMS-lister, så du nemt kan holde styr på, hvem du sender hvilke beskeder til.

Men hvilke segmenter (lister) er egentlig vigtige at have?

Det er naturligvis forskelligt fra virksomhed til virksomhed, men herunder finder du 5 typiske segmenter, du kan finde inspiration i.

#1 VIP-kunder

Dine VIP-kunder er de personer, som køber ofte eller for store summer, og som følger aktivt med i dine SMS-beskeder. Med andre ord: De læser, klikker og handler med jævne mellemrum. Denne kundegruppe må ikke blive glemt, da de er vigtige for din forretning.

Særlige VIP-tilbud eller VIP-events kan være med til at sikre, at disse kunder forbliver loyale i mange år fremadrettet - hvis ikke hele livet.

#2 Engagerede følgere

Det er de følgere, som aktivt følger med. De læser og klikker samt handler en gang imellem hos din virksomhed, men de er ikke lige så loyale som VIP-kunderne. Et unikt tilbud til dette segment kan være med til at skubbe de engagerede følgere over i puljen af VIP-kunder - eller som minimum forlænge deres interesse for din virksomhed.

#3 Dem, som handlede på Black Friday sidste år

Dette segment handlede sidste år, og de ved derfor, at der er værdi at hente ved at shoppe hos dig på Black Friday. Derfor er det oplagt at skabe kontakt med denne gruppe af forbrugere igen – uanset om de har handlet hos dig siden sidste Black Friday eller ej. De behøver nemlig ikke nødvendigvis andet end et lille skub for at handle igen i år.

#4 Lokale kunder (geografisk)

Har du en fysisk butik, er det oplagt at have et segment med de kunder, som bor tæt på butikken (butikkerne) eller som har handlet her tidligere.

I dette segment skal du sørge for at binde din SMS-kampagne sammen med den lokale butik. Det kan du f.eks. gøre ved at invitere til fysiske events, tilbyde gratis afhentning af varer i butikken eller gøre opmærksom på særlige tilbud, som kun gælder i den fysisk butik.

Se hvordan denne strategi kan bruges effektivt i vores case om butikskæden Message.

#5 Dem, som har browset, men ikke handlet endnu

De fleste virksomheder kender til de såkaldte vindueskiggere. Det er de forbrugere, som kigger med (for eksempel via din SMS-liste), men som endnu ikke har handlet hos din virksomhed.

Det er et vigtigt segment for din BF-strategi. Fordi de har vist en oprigtig interesse for din virksomhed, er der også stor sandsynlighed for at det helt rigtige tilbud kan forvandle dem til betalende kunder.

2. Hvor ofte bør du sende SMS-beskeder?

Som udgangspunkt bør du aldrig sende mere end 1-2 SMS-beskeder om ugen. For nogle virksomheder langt færre, da du ellers kan risikere at irritere dine følgere.

I løbet af Black Friday og Cyber Week dagene må du dog gerne bøje den regel en smule og sende lidt flere beskeder. Det forventer de fleste forbrugere på en højtid som denne. Som udgangspunkt anbefaler vi dog ikke mere end 1-2 beskeder om dagen, og kun hvis de er relevante for modtageren.

Har du brug for at sige mere end hvad én SMS kan beskrive, så overvej at implementere e-mail i din Black Friday SMS-strategi. E-mail fungerer nemlig som et fremragende supplement til dine SMS-beskeder, fordi der er plads til at lege mere med tekst og billeder. Det kommer vi ind på i punkt 4.

3. Hvornår skal du sende SMS-beskeder?

Det er ikke ligegyldigt, om du sender dine beskeder afsted før, under eller efter Black Friday. Din timing skal være i orden og det rette budskab skal afsted på det rette tidspunkt, hvis du vil have mest muligt ud af din SMS-strategi.

De seneste par år har tendensen været, at Black Friday er blevet til Black Week. En hel uge fyldt med gode tilbud. Tal fra Black Friday Danmark viser dog, at selve Black Friday stadig er og bliver den dag med største omsætning. Hele 32 % af den samlede omsætning under Black Week 2022, var nemlig om fredagen.

Statistik der viser at der blev handlet mere om fredagen end de andre dage i ugen.
Kilde: Blackfridaydanmark.dk

Dog ses det, at forbrugerne var mest købeklare om søndagen – altså at konverteringsraten (procentdelen af besøgende, som endte med at handle), var størst om søndagen i 2022.

Så selvom fredag er den største dag omsætningsmæssigt, bør man ikke afholde sig fra også at køre kampagner på de resterende dage i Black Week.

Herunder guider vi dig til, hvordan du kan fordele dine budskaber på dagene før, under og efter Black Friday.

#1 Ugen op til Black Friday

Nogle virksomheder begynder deres tilbud allerede i dagene op til Black Friday. Som udgangspunkt bliver ugen op til den store shoppedag dog typisk brugt på at forberede dine kunder på Black Friday og ikke mindst gøre dem spændte på, hvilke fantastiske tilbud de kan forvente af din virksomhed.

Pas derfor på med at sende for mange beskeder i disse dage, da det først rigtigt er om fredagen, at det går løs. Send gerne én eller to SMS-beskeder afsted, og sørg for at de er relevante. For eksempel kan du informere om hvornår tilbuddene starter eller igangsætte en konkurrence, hvor vinderen bliver fundet på Black Friday.

Det er også i disse dage, at du kan give dine VIP-kunder tidligt adgang til tilbuddene. Du kan for eksempel give dette segment en særlig kode eller et bestemt link, som giver dem adgang til dine Black Friday tilbud 24 timer før alle andre.

#2 Black Friday

Black Friday er dagen hvor det virkelig gælder. Det er i dag, alle skal have adgang til dine tilbud.

I dag skal samtlige af dine relevante SMS-lister have besked om, at udsalget officielt er startet. Husk i samme ombæring at gøre dine følgere opmærksomme på, hvornår tilbuddene stopper igen. Gælder det hele weekenden, en dag eller måske kun et par timer? Det skaber en stemning af eksklusivitet og tidspres, når du sætter en tidsgrænse på dine tilbud.

#3 Weekenden mellem Black Friday og Cyber Monday

Black Friday er slut, men Cyber Monday venter lige rundt om hjørnet. Brug weekenden på at analysere dine data. Var der en besked eller et tilbud, som virkede ekstraordinært godt? Var der noget, som slet ikke virkede? Brug den data til at gøre dig klar på Cyber Monday.

Benytter du linktracking i inMobile, kan du blandt andet kigge på dine klikrater for at afgøre, hvorvidt en SMS-kampagne har haft det ønskede resultat.

Nogle virksomheder vælger også at fortsætte deres tilbud hen over weekenden. Det kan give mening for visse virksomheder, men vælger du at gøre det, risikerer du at udvande hypen omkring dine Black Friday og Cyber Monday tilbud.

Søndag eftermiddag kan du sende din VIP-kunder en SMS-besked med tidlig adgang til dine Cyber Monday tilbud.

Søndag eftermiddag kan du sende dine VIP-kunder en SMS-besked med tidlig adgang til dine Cyber Monday tilbud.

#4 Cyber Monday

Cyber Monday er den største online shopping-dag på året. Har du udelukkende en webshop, er det altså nu, det gælder!

Brug dine SMS-lister til at gøre dine følgere opmærksom på, hvilke fantastiske Cyber Monday tilbud de kan finde på din webshop. Det er også en god idé at gøre opmærksom på, at det er sidste chance for at handle de gode tilbud i dag – ellers må de vente et år til næste november, før de finder denne slags tilbud igen (hvis det selvfølgelig er tilfældet).

Det kan være med til at give de sidste vindueskiggere et skub mod køb-knappen.

En sjov detalje er, at der i 2021 faktisk blev brugt flere penge i USA på Cyber Monday end der gjorde på Black Friday. Det viser tal fra Adobe Analytics (2021). Det hænger med al sandsynlighed sammen med forbrugernes stigende tendens til at handle online frem for i fysiske butikker.

Billede af gennemsnitlig forbrug henover Cyber Week i USA 2021
Kilde: Adobe Analytics (2021)

Det bliver spændende at se, om denne trend også vil kunne ses til Black Friday i Danmark de næste par år. Om ikke andet vidner det om, at du ikke må glemme Cyber Monday, hvis din virksomhed har en webshop.

4. Hvordan bruger du e-mail som supplement til din SMS-strategi på Black Friday?

E-mail og SMS er ikke hinandens fjender. De supplerer derimod hinanden fremragende, og bør derfor begge tænkes ind i din Black Friday strategi.

SMS fungerer optimalt til korte, konkrete beskeder, som dine følgere kan handle på med det samme. Nogle gange vil du gerne sige lidt mere og måske også benytte mere visuelle hjælpemidler til at fremme dit budskab. Her kan e-mail være svaret.

I ugen op til Black Friday kan du sende en eller flere e-mails til dine følgere, hvori du teaser for dine kommende tilbud og viser nogle af jeres bestsellere frem.

Nu ved dine følgere, hvad de kan forvente. Når tilbuddene rammer kan du derfor sende dem en konkret SMS med dit ønskede budskab – for eksempel en rabatkode, et link eller anden information om, at dine tilbud er startet – og din målgruppe vil vide præcis hvad dit budskab er, og hvorfor de modtager din besked.  

Når du skaber synergi mellem de længere budskaber på mail og de kortere og mere personlige budskaber på SMS, efterlader du desuden forbrugeren med et positivt helhedsindtryk og øger samtidig chancen for, at flere handler hos dig. Det gælder især på højtider som Black Friday.

Flere tips til din Black Friday strategi

Du er nu ved at være nået til vejens ende på den her artikel om Black Friday SMS-strategi. Jeg håber, du har fået masser af inspiration og motivation til at gå i gang med at lave din egen strategi.

Her på falderebet får du et par sidste tips med.

#1 Gør dine SMS-beskeder personlige

En succesfuld SMS-strategi består kun af beskeder, der er relevante for modtageren. Det vil sige at det rigtige budskab kommer afsted på det korrekte tidspunkt.

Det kan du sikre ved at bruge den data, du har omkring dine kunders købsadfærd. Data, der f.eks. fortæller dig, hvor langt en forbruger er nået på din hjemmeside. Forlod de kurven uden at betale, har de browset et bestemt produkt mere end tre gange, handler de altid efter kl. 20 osv.

Ved hjælp af sådan data kan du oprette automatiske SMS-beskeder, som sørger for at det rette budskab kommer ud til den rette modtager på det bedste tidspunkt alt afhængig af brugerens adfærd. Det skal du naturligvis også tage højde for, når du udarbejder din Black Friday SMS-kampagne.

Eksempler på, hvordan du kan personliggøre dine SMS-beskeder:

  • Omtal din modtager ved fornavn.
  • Tilpas beskeden alt efter modtagerens geografiske placering (fx hvis du afholder fysiske events eller har særlige tilbud i butikkerne).
  • Tilpas tilbud og send personlige anbefalinger alt afhængig af tidligere køb.
  • Respekter modtagerens tidszone og eventuelle præferencer for indhold (hvis du har indsamlet denne data).
  • Tag ekstra godt hånd om dine loyale kunder med særlige tilbud og events.

#2 Respekter dine modtagere


Når en ny forbruger siger “ja tak” til at modtage SMS fra din virksomhed, er det et tegn på tillid og oprigtig interesse. Den tillid skal du leve op til ved kun at sende beskeder, som rent faktisk er relevante og interessante for din modtager.

Du må huske på, at SMS er en langt mere personlig kanal end de fleste andre. Det er derfor, den virker så godt – men det betyder også, at det er vigtigt ikke at sende for mange eller “ligegyldige” SMS-beskeder. Det kan nemlig ende med at skabe frustration hos modtageren frem for interesse, og til sidst resultere i en afmelding fra din SMS-liste.

Som en huskeregel bør du ikke sende beskeder før kl. 8 eller efter kl. 21 (i din modtageres tidszone), medmindre de er meget vigtige. Her kan Black Friday for eksempel være undtagelsen til reglen, men gør det med omhu.

#3 Overvej om emojies og links beriger dit budskab

Det bliver ofte diskuteret og debatteret hvorvidt man skal bruge emojis i sine SMS-beskeder. Svaret på spørgsmålet vil variere alt afhængig af, hvem du spørger.

Du kan læse vores take på problemstillingen i indlægget om emojies i SMS.

Fordi emojis ikke beviseligt øger konverteringen, og i øvrigt er dyre at sende, vil vi som udgangspunkt anbefale, at du i stedet benytter links i dine Black Friday-beskeder. Et link kan lede din modtager hen på den del af din hjemmeside, du ønsker. For eksempel en landingpage lavet specielt til dine Black Friday tilbud.

En anden fordel ved links er, at et link i din SMS-besked muliggør linktracking. Det vil sige at du efter Black Friday vil have værdifulde data om hvor mange, der klikkede på dine links og efterfølgende handlede.

#4 Vær konkret i dine beskeder og husk en CTA

En SMS-besked er begrænset i antallet af tegn, der kan skrives. Det kan derfor være en øvelse i sig selv at sende værdifulde SMS-beskeder. Når du skal udarbejde din Black Friday SMS-strategi, bør du gøre dine beskeder så konkrete som muligt.

Husk også at have en tydelig CTA (Call to Action) så dine modtagere ved, hvad de skal gøre, når de har læst din besked. Når dine modtagere ved hvilke produkter og tilbud de kan få fingre i samt hvor og hvornår, øger det sandsynligheden for, at de foretager et køb.

#5 Bed om feedback efter Black Friday

Tak dine kunder for at handle hos dig i løbet af Black Week, og bed dem samtidig om feedback. Er de tilfredse med deres køb, havde de problemer med at handle på Black Friday eller gik alting gnidningsfrit?

Data som denne er helt essentiel for din forretning og jeres fremtidige SMS-strategi. Du kan for eksempel bede om feedback ved at åbne op for svar og dialog på SMS, eller ved at bede modtagerne om at bedømme deres oplevelse på en skala fra 1-10. Du kan også udarbejde et kort spørgeskema og sende et link til dette. Der er flere måder at bede om feedback.

Tilbage er der blot at ønske dig held og lykke med din egen Black Friday SMS-strategi!

FAQ: Black Friday

Hvornår er det Black Friday 2023?

Black Friday løber i år af stablen fredag den 24. november 2023

Hvad er Cyber Monday?

Cyber Monday foregår mandagen efter Black Friday, og er en dag dedikeret til gode online tilbud. Den er vigtig at huske, hvis du har en webshop.

Hvornår er det Cyber Monday 2023?

Cyber Monday er i år mandag den 27. november 2023.

Hvem bør deltage i Black Month?

Alle virksomheder, der har et ønske om at øge deres brand kendskab og sælge deres produkter, bør tage stilling til Black Month. Uanset om du ønsker at deltage aktivt eller tage afstand fra konceptet, er det i dag så udbredt, at du bør tage stilling til din virksomheds rolle i ”højtiden”.

Julie Meldgård Nielsen

Forfatter

Julie Meldgård Nielsen

Head of Marketing & Communications
Med en baggrund i marketing og virksomhedskommunikation, jonglerer Julie dagligt med ord for at skabe de inspirerende tekster, du læser her på siden.
< Tilbage

Prøv inMobile gratis i 14 dage

Du får gratis SMS-beskeder til at teste med og adgang til alle funktioner i inMobile.