< Tilbage
Billede af Hubspot integration

Sådan sender du SMS i HubSpot

1

.

Dec

2023

0 min læsetid

HubSpot CRM er et af de mest populære CRM-systemer på markedet, blandt andet fordi du her kan kombinere salg, marketing og service i ét og samme system.

En begrænsning i HubSpot er dog, at du som udgangspunkt ikke kan sende SMS-beskeder til og fra Danmark. Det findes der heldigvis en nem løsning på: En HubSpot integration i inMobile.

Med en integration mellem inMobile og HubSpot, kan du indsætte SMS-beskeder direkte i dine HubSpot workflows. Herefter sørger inMobile for, at dine beskeder bliver sendt på det korrekte tidspunkt til de rigtige modtagere baseret på dine triggers i HubSpot.

I artiklen her får du svar på, hvilke muligheder en integration mellem inMobile og HubSpot åbner op for, samt hvordan du kan sende og modtage SMS i HubSpot.

Sådan forbinder du inMobile og HubSpot

Når du skal integrere din inMobile konto med din HubSpot konto, er der to måder du kan gøre det på. Ønsker du blot at kunne sende SMS’er i HubSpot, opretter du forbindelsen under fanen ”Integrationer” i inMobile.

Har du brug for både at kunne sende udgående samt modtage indgående SMS-beskeder, skal du i stedet oprette integrationen under fanen ”SMS-workflows” i inMobile. Denne opsætning kræver, at du har adgang til et virtuelt nummer.

Se eller læs hvordan du integrerer inMobile og HubSpot i vores Guide: Opret HubSpot integration.

Hvilken HubSpot integration skal du vælge?
Uanset om du forbinder inMobile med HubSpot under fanen ”integrationer” eller fanen ”SMS-workflows”, opretter du i sidste ende den samme type forbindelse.

Opretter du forbindelsen via fanen ”integrationer”, åbner du dog kun op for at sende udgående beskeder fra HubSpot. Opretter du i stedet forbindelsen via fanen ”SMS-workflows”, åbner du muligheden for både at modtage indgående og sende udgående SMS-beskeder. Derfor kræver den sidste løsning, at du har et virtuelt nummer.

Læs mere om inMobiles HubSpot integration her

Sådan sender du SMS i HubSpot workflows

Når du har oprettet forbindelsen mellem inMobile og HubSpot, kan du hurtigt og let begynde at indsætte SMS-beskeder i dine HubSpot workflows. Se, hvordan du gør i videoen herunder.  

Sådan sender du SMS i HubSpot workflows

 1. Gå til din HubSpot konto.
 2. Find fanen ”Automatisering” og klik på ”Arbejdsgange”.
 3. Tryk på +.
 4. Søg efter ”inMobile” og find inMobile handlingen. Klik på den.
 5. Udfyld de nødvendige informationer.
 6. Tryk på ”Save”.

 7. Gentag step 3-6, hvis du ønsker at indsætte flere SMS-beskeder i dit workflow.

 8. Klik på ”Gennemgå og udgiv”, når dit workflow er færdigt.
 9. Er du tilfreds med din opsætning? Så klik på ”Slå til” – dit flow er nu aktivt og din SMS vil blive sendt på baggrund af dine valgte triggers.
 10. Bonus trin: Når dit workflow er færdigt, kan det være en god idé at teste det, inden det går live. Det kan du f.eks. gøre ved at oprette en test-liste, hvor den eneste kontakt på listen er dig selv. Brug denne test-liste som trigger i dit workflow, og tjek så om du modtager SMS-beskeden korrekt.

💡 Tip: Opret et afmeldingslink til din SMS-besked
I videoen afsluttes SMS’en med teksten ”Afmeld: s.inmobile.com”. Denne URL er inMobiles unikke afmeldingslink, som modtagerne kan bruge til at afmelde sig vores SMS-liste.

Vil du også give dine modtagere mulighed for afmelding via link, skal du opsætte et subdomæne og derefter oprette dit afmeldingslink. Se hvordan du gør i vores Guide til linkafmelding i SMS.

Arbejder du med SMS-marketing, skal du desuden være opmærksom på, at det er lovpligtigt at give modtageren mulighed for at afmelde sig din SMS-liste.

Sådan sender og modtager du SMS med Hubspots chat-funktion

Har du oprettet din HubSpot integration med et virtuelt nummer, har du mulighed for at indgå i dialog med dine kontakter. Det gør du via chat-funktionen på den enkelte kontakts kort i HubSpot. Se hvordan du benytter chat-funktionen i videoen herunder.

Sådan sender og modtager du SMS med HubSpot Chat

 1. Gå til din HubSpot konto.
 2. Find fanen ”Kontakter” og klik på ”Kontakter”.
 3. Gå til den kontakt, du ønsker at have en dialog med. Klik på kontakten.
 4. I højre side finder du fanen ”inMobile SMS Messages” – fold den ud.
 5. Her kan du se de seneste SMS-beskeder, du har sendt eller modtaget fra kontakten.
 6. Under SMS-overblikket finder du knappen ”Open Chat” – klik på den.

 7. Ser du ikke knappen ”Open Chat”? Det kan skyldes, at den pågældende kontakt ikke har data i feltet ”Mobilnummer”. Dette er påkrævet, før du kan sende og modtage SMS-beskeder.

 8. Der åbnes nu et nyt chat-vindue. Her skal du vælge landekode for den pågældende kontakt.

 9. Det er nu muligt at se tidligere dialog samt sende og modtage SMS-beskeder fra kontakten.

 10. I feltet ”Fra” skal du vælge det virtuelle nummer, du ønsker at sende og modtage beskeder på. Har du ikke allerede sådan et, skal det først bestilles i inMobile.
 11. Skriv din besked i tekstfeltet, og tryk på ”Send”.

 12. OBS. Vær opmærksom på, at der over knappen ”Send” er data, der fortæller dig, hvor mange beskeder din tekst fylder. 1 normal SMS fylder 160 tegn, men benytter du emojis vil dette tal falde til 70. Læs mere i vores artikel om Emojis i SMS.

Muligheder med HubSpot SMS

Når du bruger inMobiles integration til SMS i HubSpot, åbner det for en bred vifte af muligheder for, hvordan du arbejder med SMS. Både som en selvstændig kanal, men også som en del af dit samlede marketingmix.

Dine muligheder med SMS i HubSpot er naturligvis afhængig af, hvilken data du indsamler og har adgang til. Herunder får du nogle eksempler på, hvordan du effektivt kan benytte SMS i HubSpot.

Opret automatiske SMS-udsendelser med HubSpot triggers

I HubSpot workflows kan du vælge mellem et bredt udvalg af forskellige triggers, som automatisk igangsætter dine flows. En trigger kan f.eks. være, at en kontakt bliver tilmeldt en særlig liste, klikker på et unikt link, sender et bestemt ord i en SMS eller at et af kontaktens datafelter bliver opdateret til noget specifikt.

Baseret på de mange trigger-muligheder, kan du bl.a. oprette workflows med:

 • påmindelser om begivenheder og events = lavere fraværsprocent
 • indbydende onboardingflows = øget engagement
 • relevante cross-sell beskeder = højere konverteringsrater
 • autosvar og -bekræftelser = opmærksom kundeservice
 • notifikationer ved fejlede SMS-beskeder = bedre kvalitetssikring.

Du kan også kombinere udsendelsen af e-mail og SMS i dine flows for en optimeret og sammenhængende kundeoplevelse.

Screenshot af HubSpot interface af hvordan man opsætter automation med SMS.

Lad indgående beskeder blive til 1:1 dialog

Hvis du sender SMS-beskeder via et virtuelt nummer, og har lavet den korrekte integration mellem HubSpot og inMobile, er det muligt for dine modtagere at svare tilbage på din SMS. Det er smart i forbindelse med bekræftelser, undersøger, konkurrencer med mere.

Det er også smart, hvis du ønsker at have 1:1 dialoger med dine modtagere.

Når du modtager et svar på SMS, vil det nemlig ikke kun blive vist på kontaktens kort i HubSpot. Hele chatten bliver en del af kontaktens kort, og herfra kan du både sende beskeder og modtage indgående SMS’er uden at forlade din HubSpot konto – og på den måde have adgang til nem, personlig dialog med kunderne.

Billede af chatfunktion i HubSpots interface.

⚠️ OBS
Når du gemmer et telefonnummer i HubSpot, skal det gøres i feltet ”Mobilnummer” (og ikke feltet”telefonnummer”), da HubSpot altid henter data til SMS-afsendelser fra mobilnummer-feltet.

Segmenter dine modtagere med aktive lister

I HubSpot er det muligt at arbejde med dynamiske lister. Det vil sige lister, hvor dine kontakter automatisk kommer ind i listen eller forlader den igen afhængig af dine udvalgte kriterier. Du kan bruge denne funktion til at segmentere dine modtagere og dermed sende meget målrettede og relevante SMS-beskeder.

Brug f.eks. funktionen til at lave lister med:

 • nye SMS-permissions
 • særligt engagerede kontakter
 • tilbagevendende kunder
 • forladte-kurve
 • potentielle kunder mm.
Billede af Hubspots interface hvor man kan segmentere modtagere i lister.

Jo mere du målretter dine udsendelser, jo større er chancen for engagement blandt modtagerne.

Databaserede SMS-udsendelser

I HubSpot er det muligt at opsamle og lagre data om f.eks. dine kontakters købsadfærd, demografi, stadie i salgscyklussen og generelle præferencer. Har du adgang til sådanne data, kan du bruge din viden til at trigge workflows og sende super relevante beskeder til dine kontakter, der er tilpasset modtagerens personlige præferencer.

Denne mulighed afhænger selvfølgelig af, at du har adgang til den slags data.

Billede af HubSpots interface af et tiggerflow.

Saml al aktivitet under den enkelte kontakt

Når du integrerer med inMobile, og derefter opretter SMS-beskeder i HubSpot, bliver de afsendte SMS’er både synlige i inMobile under ”Beskedhistorik” og på den enkelte kontakts oversigt i HubSpot.

Har du opsat andre kanaler som mail eller chat på din HubSpot konto, vil beskeder herfra også fremgå af kontaktens oversigt. Det betyder, at du får et samlet overblik over al den kommunikation, der er foregået mellem din virksomhed og kontakten på tværs af kanaler.

Billede af HubSpots interface med oversigt over oplysninger på en kontakt.

Begrænsninger for SMS i HubSpot

Der er nogle få begrænsninger ved HubSpot SMS via inMobile. Dem bør du naturligvis være opmærksom på.

inMobile og HubSpot synkroniserer ikke

Først og fremmest er det vigtigt at vide, at HubSpot og inMobile ikke synkroniserer. Det vil sige, at opretter du en kontakt i HubSpot, synkroniseres denne ikke over i inMobile og omvendt – sådan som det sker ved nogle af de andre inMobile integrationer.

Dog vil beskeder, som er sendt i HubSpot, stadig fremgå af din besked-oversigt inMobile, da SMS-beskeden er sendt gennem inMobile, og blot planlagt i HubSpot.

Det kræver en udgående besked at modtage en indgående besked

Derudover skal du være opmærksom på, at du ikke kan modtage en indgående besked fra en kontakt i HubSpot, før du har sendt en udgående besked til den pågældende kontakt først.

Det kan løses ved, at du f.eks. sender en udgående SMS med en bekræftelses- eller velkomstbesked, når en ny kontakt oprettes på din SMS-liste i HubSpot.

Når den første udgående besked er sendt til din kontakt med dit virtuelle nummer som afsender, kan du herefter modtage indgående beskeder fra kontakten.

Opsummering

Når du opsætter en integration mellem inMobile og HubSpot, og på den måde aktiverer muligheden for at sende SMS i HubSpot, åbner du for rigtig mange muligheder. I artiklen her har vi gennemgået nogle af de muligheder, men der er også mange flere.

Det gælder blot om at komme i gang med at udforske og tænke kreativt.

Med HubSpot SMS via inMobile, kan du:

 • Oprette automatiske SMS-udsendelser.
 • Have 1:1 dialog med kunderne.
 • Inddele dine modtagere i relevante segmenter.
 • Bruge data til at målrette dine SMS-kampagner.
 • Samle alt kontaktens aktivitet på tværs af kanaler ét sted.
 • Meget mere.

Der er også et par begrænsninger, du skal være opmærksom på, herunder:

 • inMobile og HubSpot synkroniserer ikke.
 • Du skal sende en besked, før du kan modtage en.
 • Indgående beskeder er kun muligt, hvis du bruger et virtuelt nummer.
 • Bruger du emojis i dine SMS’er, forkortes længden for 1 besked.

FAQ: SMS i HubSpot

Hvad er HubSpot?

HubSpot er et af de mest populære CRM-systemer på markedet. Den høje popularitet skyldes blandt andet, at du her kan samle alle dine marketing-, salgs- og kundeserviceaktiviteter i ét system. Derudover er det også et brugervenligt system med mange spændende funktioner

Hvordan sender man SMS i HubSpot?

Det er nemt at sende SMS i HubSpot, det kræver blot en konto hos inMobile. Ved hjælp af en nem integration mellem de to systemer, kan du bygge SMS-beskeder direkte ind i dine HubSpot workflows.

Har inMobile en integration til HubSpot?

Ja, inMobile har en integration til HubSpot. Du kan opsætte integrationen fra din inMobile konto under ”Integrationer” – det tager kun 2 minutter, og så er du kørende.

Skal jeg bruge HubSpot API for at integrere?

Nej, med inMobiles integration til HubSpot kan du ubesværet oprette forbindelse mellem de to systemer uden at bruge en API-nøgle.

Har du yderligere spørgsmål til integrationen eller hvordan du sender SMS i HubSpot? Så er du altid velkommen til at ringe på +45 88 33 66 99 eller sende en mail til [email protected]

Julie Meldgård Nielsen

Forfatter

Julie Meldgård Nielsen

Head of Marketing & Communications
Med en baggrund i marketing og virksomhedskommunikation, jonglerer Julie dagligt med ord for at skabe de inspirerende tekster, du læser her på siden.
< Tilbage

Prøv inMobile gratis i 14 dage

Du får gratis SMS-beskeder til at teste med og adgang til alle funktioner i inMobile.