< Tilbage

Funnel First Media bruger inMobiles Zapier-integration til nemt og hurtigt at sende SMS'er

Billede af medarbejderne hos Funnel First Media der sidder på en række udenfor.

Branche:

Medier & kreative bureauer

Anvendte produkter:

Zapier integration

Hovedkvarter:

Aarhus, Danmark

Om Funnel First Media

Funnel First Media er et marketingbureau med kontor i Aabyhøj, der siden 2018 har specialiseret sig i leadgenerering og funneltilgangen til markedsføring.

Teamet arbejder hver dag for at hjælpe virksomheder i ind- og udland med at flytte folk fra sociale medier - ud i virkeligheden - og ind i forretningen. Målet er altid at skabe et kontinuerligt flow af salgsklare kundeemner til deres kunder ved hjælp af målbar og datadreven online markedsføring.

Billede af forskellige platforme som facebook, hjemmesider og CRM-systrem

Udfordring – Tidsforbrug og fejlpotentiale skulle minimeres

Funnel First Medias kundekartotek tæller alt fra Dansk Golf Union, klinikker og fysioterapeuter til Flying Superkids, pp Busser og en række udenlandske kunder af forskellig art. Der er af den grund mange kampagner at holde styr på - og dermed også mange booking-bekræftelser, der skal udsendes via SMS og email.

Når kampagnerne kører, skriver folk sig op via eksempelvis facebook for at tilmelde sig et event, modtage et tilbud eller købe et produkt. Personernes informationer lagres i forskellige systemer, og Funnel First Media sender mails og SMS’er, der bekræfter at disse mennesker har skrevet sig op til det givne tilbud. Derfor sender Funnel First Media over 16.000 SMS'er via inMobile hver eneste måned. SMS'er, som er af stor vigtighed for hele kunderejsen.

Og netop her kommer inMobile og Zapier ind i billedet, fortæller Funnel First Medias digitale designer, Kasper Toft Kristensen:

"Inden inMobiles integration til Zapier, var der flere ting, der kunne gå galt i forbindelse med sms-udsendelserne. Tidligere var jeg nødt til at encode sms'er som en URL-string og bruge et webhook. Det var med at holde tungen lige i munden, for hvis man ikke fik kopieret det hele med i de forskellige systemer, så virkede det jo bare ikke. Det kunne være svært at se, hvis der var en lille fejl og processen tog længere tid," forklarer Kasper, som står for al backend opsætning omkring kampagnerne hos Funnel First Media.

Logo Zapier
Zapier er kort fortalt et stykke værktøj, som gør det muligt at integrere flere forskellige platforme med hinanden, så en lange række opgaver kan automatiseres. Du kan læse mere om Zapier her.

Løsning – "Zapier-integrationen sparer os både tid og penge"

Da inMobile i 2022 fik lavet deres integration til Zapier fik Kasper T. Kristensen pludselig en markant nemmere arbejdsgang med at opsætte SMS'erne til de mange forskellige kampagner hos bureauet i Aabyhøj.

"inMobile's Zapier-integration gør det super nemt at automatisere SMS-udsendelser direkte fra Zapier. Der er felter, hvor man paster SMS’en ind, præcis som den er, og der er et felt til modtager og afsender, så det er super intuitivt og nemt at arbejde med. Det sparer både tid og sikrer, at der ikke bliver lavet fejl."

Kasper T. Kristensen, Digital Designer, Funnel First Media

Udover at gøre selve SMS-opsætningen nemmere, så kommer Zapier-integrationen også til at spare Funnel First Media lidt udgifter i forbindelse med SMS-udsendelserne.

"Vi sparer nogle steps i Zapier, fordi det nu er integreret med inMobile - og da man betaler pr. Zapier-step, så undgår vi jo faktisk nogle udgifter ved hjælp af integrationen. Man har også hele tiden overblikket over, hvad der bliver skrevet, fordi det er samlet ét sted. Det gør det hele meget nemmere, meget hurtigere, og man er sikker på, at det kommer til at virke," fortæller Kasper.

Resultat – Fra 3 minutter til 30 sekunder

Generelt er SMS-beskeder at foretrække, når man ønsker en hurtig kommunikation med sine kunder. Faktisk er SMS-beskedernes åbningsrate fem gange så høj som ved emails, mens 90 % af alle SMS-beskeder læses inden for tre minutter, og netop derfor er Funnel First Media også glade for, at opsætningen af beskederne nu er blevet endnu mere effektiv:

"For os drejer det sig jo bare om et lille step i én Zap, men over tid bliver det meget, vi sparer ved det her. Det tog omkring tre minutter at opsætte en SMS tidligere, hvor det kun tager 30 sekunder nu - og så er vi samtidig sikre på, at der ikke er misset et eller andet undervejs," siger Kasper og fremhæver SMS-beskedernes mange fordele:

"Jeg har selv en email-indbakke, som bliver groft ignoreret, fordi der kommer så meget spam og reklameindhold. Men SMS er mere direkte, og man konkurrerer ikke med alle mulige andre nyhedsbreve, og ting folk ikke kan huske, hvorfor de skrev sig op til. Alle er vant til at åbne deres SMS’er, når de kommer, så det giver bare rigtig god mening at bruge SMS i vores kommunikation med kunderne."

Udover Zapier-integrationen har Funnel First Media gennem tiden benyttet sig af en lang række muligheder i inMobiles system.

"Der er mange ting, der gør det fedt at arbejde med SMS-beskeder. Man kan personliggøre dem, de er hurtige at producere, man kan tidsindstille afsendelserne, segmentere efter postnumre og meget andet, som vi løbende har brug for, alt efter hvilken kunde vi arbejder med. Og så er der et super godt statistik-overblik, så man kan følge med i, hvor mange SMS'er der er blevet sendt, og hvis der går noget galt i udsendelsen, kan man få en notifikation om det, så det hurtigt kan rettes," fortæller Kasper, som ser frem til meget mere arbejde med SMS-kommunikation i fremtiden:

"inMobile har været virkelig gode til at yde support, hvis der har været det mindste og er gode til at byde ind med idéer eller hjælp. Og nu, hvor de også er blevet integreret med Zapier har det aldrig været nemmere og mere effektivt at sende SMS’er!"

Kasper T. Kristensen, Digital Designer, Funnel First Media

Prøv inMobile gratis i 14 dage

Du får gratis SMS-beskeder til at teste med og adgang til alle funktioner i inMobile.