< Tilbage
Send SMS i ActiveCampaign med inMobile

Sådan sender du SMS i ActiveCampaign

11

.

Jul

2023

0 min læsetid

Bruger du ActiveCampaign til at sende e-mails og inMobile til at sende SMS-beskeder? Så har vi en rigtig god nyhed til dig.

Med inMobiles integration til ActiveCampaign kan du nemlig sende SMS-beskeder i dine ActiveCampaign automations. Du kan f.eks. sende automatiske SMS’er samt slette og tilføje kontakter til din blacklist – helt automatisk og som en direkte del af dine flows i ActiveCampaign.

Det har aldrig været nemmere at kombinere SMS og e-mail. Læs hvordan du gør i vores trin-for-trin guide herunder.

Trin for trin guide: Sådan bruger du SMS i ActiveCampaign automations

Se med i videoen herunder, hvor vi viser dig, hvordan du kan sende SMS-beskeder og udføre andre automatiske handlinger i inMobile – helt automatisk gennem dine ActiveCampaign automation.

Er du mere til læsevenlige guides? Så finder du en udførlig, skrevet guide under videoen.

1. Gå til din ActiveCampaign konto

Det første du skal gøre, er at logge ind på din ActiveCampaign konto. Her klikker du på menupunktet ”Automations” og finder det pågældende flow, hvor du vil indsætte SMS.

Sådan sender du SMS i ActiveCampaign

2. Gå til menupunktet ”CX Apps”

I menuen til højre for din automation finder du punktet ”cx Apps” - klik her.

Sådan sender du SMS i ActiveCampaign

3. Find den inMobile funktion, du vil indsætte

Øverst i menuen finder du søgefeltet, her skriver du ”inMobile”. Du får nu en liste over alle de handlinger, du kan bruge i ActiveCampaign, som automatisk synkroniserer med din inMobile konto. De er beskrevet under guiden her.

Sådan sender du SMS i ActiveCampaign

4. Indsæt din valgte funktion

Træk din valgte funktion ind i flowet, der hvor handlingen skal ske. Vil du sende en SMS, trækker du altså ”Send SMS Message” ind i flowet.

Er det første gang du benytter inMobile i ActiveCampaign, skal du starte med at forbinde de to systemer. Det gør du ved udfylde de tomme felter:

4.1 ”Value to ignore”

Her skriver du navnet på din integration, f.eks. dit virksomhedsnavn (det er ikke så vigtigt, hvad du skriver her, da det blot er information til dig selv).

4.2 ”API key”

Find eller opret din API-nøgle i inMobile*, og indsæt den her.

Sådan opretter og finder du din API-key i inMobile

- Gå ind på inMobile konto.
- I venstre side finder du knappen ”API” – klik her.
- Find nu fanen ”API-nøgler”.
- Her trykker du på ”Generer API-nøgle”.
- Du får nu din API-nøgle, som skal kopieres ind i ActiveCampaign feltet.

Sådan sender du SMS i ActiveCampaign

5. Forbind systemerne

Når du har udfyldt de tomme felter, klikker du på ”Connect”.

Sådan sender du SMS i ActiveCampaign

6. Skriv din SMS

Nu er det tid til at udforme din SMS. Her er tre tomme felter, du skal udfylde.

6.1 ”Country hint”

Her skriver du landekoden for det land, du ønsker at sende SMS-beskeder til. Vil du sende beskeder til danske numre, skriver du 45. Gør du ikke det, risikerer du at nogle af dine beskeder fejler, hvis landekoden ikke står i profilens telefonnummerfelt.

6.2 “From”

Her skriver du afsendernavnet, det vil som regel være dit firmanavn (dog maks. 11 karakterer).

6.3 “Text”

Her skriver du den tekst, der skal stå i din SMS-besked. Vil du gøre beskeden mere personlig, f.eks. ved at indsætte modtagerens fornavn, finder du ActiveCampaign custom fields på det lille lyn i nederste, højre hjørne.

Sådan sender du SMS i ActiveCampaign

Opret evt. et afmeldingslink i SMS-beskeden

I vores eksempel slutter SMS-beskeden med ”Afmeld: s.inmobile.com”. Denne URL er inMobiles unikke afmeldingslink, som vores modtagere kan bruge til at afmelde sig vores SMS-lister. Vi kan bruge sådan et link, fordi vi har opsæt et subdomæne – og du kan gøre det samme.

I vores Guide til linkafmelding lærer du, hvordan du opretter et afmeldingslink til dine SMS’er. Vær desuden opmærksom på, at arbejder du med SMS-marketing, er det lovpligtigt at modtageren har mulighed for at afmelde sig din SMS-liste.

7. Map dine felter

Sørg for at det rigtige telefonnummer felt i ActiveCampaign synkroniserer med dit telefonnummer felt i inMobile. Har du ikke selv oprettet et custom field, vil dette være ActiveCampaigns standardfelt ”phone”.

Sådan sender du SMS i ActiveCampaign

8. Du er nu færdig

Klik på ”Finish” – nu er du faktisk færdig, og så snart dit flow er aktiveret, vil SMS-beskeden blive afsendt som en del af dit flow alt efter hvilke triggers du har valgt.

Vil du teste funktionen først? Så kan det være en god idé at oprette en test-liste kun med din egen kontakt på. Brug denne test-liste som (din eneste) trigger i flowet of tjek, om den rigtige handling finder sted.

Muligheder med inMobile i ActiveCampaign

Der er seks forskellige handlinger i inMobile, som du kan automatisere via en automation i ActiveCampaign. De seks handlinger kan du se herunder med en kort forklaring af hver.

Sådan sender du SMS i ActiveCampaign

Når du indsætter en handling i din ActiveCampaign automation, sørger integrationen mellem ActiveCampaign og inMobile for, at handlingen sker helt automatisk ovre på din inMobile konto.

Sådan sender du SMS i ActiveCampaign

Send SMS Using SMS Templates

Har du en template i din inMobile konto, kan du bruge den til at sende SMS-beskeder i dine ActiveCampaign flows ved hjælp af denne funktion.

Remove Phone Number from Blacklist

Ønsker du ikke længere at en kontakt eller et nummer skal ligge på din blacklist (f.eks. hvis de har udført en specifik handling), kan du automatisk bede om at få nummeret fjernet fra din blacklist igen.

Add Phone Number to Blacklist

Ønsker du at blacklist et nummer eller kontakt, f.eks. ved afmelding eller en bestemt handling, kan du ved hjælp af denne funktion bede ActiveCampaign om automatisk at blackliste kontakten.

Delete Contact

Vil du slette en kontakt i inMobile? Så kan du bruge denne funktion til at lave en automation, der automatisk sletter kontakter baseret på udvalgte triggers.

Create or Update Contact

Vil du oprette eller opdatere en kontakt, er det via dette felt. Når du insætter funktionen i ActiveCampaign, sørger den for at oprette eller opdatere kontakter og efterfølgende synkronisere informationen over på din inMobile konto.

Send SMS Message

Denne funktion er nok den, du kommer til at bruge mest. Indsætter du denne blok, kan du nemlig sende en SMS-besked som en del af din ActiveCampaign automation.

FAQ: Send SMS-beskeder i ActiveCampaign

Hvordan sender man SMS i ActiveCampaign?

Det er nemt at sende SMS i ActiveCampaign, hvis du har en konto hos inMobile. Ved hjælp af det meget lette integration, kan du bygge SMS-beskeder dirkete ind i dine ActiveCampaign automations.

Har inMobile en integration til ActiveCampaign?

Ja, inMobile har en integration til ActiveCampaign. Du laver integrationen i din ActiveCampaign konto samtidig med, at du indsætter din udvalgte inMobile-funktion i din automation.

Julie Meldgård Nielsen

Forfatter

Julie Meldgård Nielsen

Head of Marketing & Communications
Med en baggrund i marketing og virksomhedskommunikation, jonglerer Julie dagligt med ord for at skabe de inspirerende tekster, du læser her på siden.
< Tilbage

Prøv inMobile gratis i 14 dage

Du får gratis SMS-beskeder til at teste med og adgang til alle funktioner i inMobile.