< Tilbage

Maya Freya klæder hollænderne på med farverige leggings og øger konverteringsraten med SMS

Billede af en kvinde, der sidder på et hegn iført Maya Freyas farverige leggings.

Branche:

E-handel

Anvendte produkter:

Shopify Integration

Hovedkvarter:

Holstebro

Om Maya Freya

Maya Freya er en e-commerce virksomhed, der specialiserer sig i athleisure-træningstøj til kvinder. Virksomheden henvender sig til en bred målgruppe med et stort aldersspænd og tilbyder tøj fra størrelse XS til 3XL for at skabe et inkluderende univers. Maya Freyas kollektioner er kendt for deres farverige og printede designs, men tilbyder også ensfarvede neutrale varianter, så der er noget for enhver smag.

Virksomheden fylder fem år i august og blev grundlagt af Iben Hedegaard Birkebæk, der startede med at pakke ordrer i sin stue. Senere kom hendes bror, Jonas Hedegaard, med i virksomheden, som i dag består af 15 medarbejdere på tværs af organisationen. Det er gået rigtig stærkt for den unge virksomhed.

Billede af en kvinde med leggings fra Maya Freya

Udfordring: En bred målgruppe kræver bred tilstedeværelse

Maya Freya har brugt inMobile i et lille års tid til at sende kampagner i Danmark og Sverige, hvor SMS-marketing har vist sig at være en stor succes. Forinden oplevede e-commerce virksomheden flere udfordringer, der gjorde det nødvendigt at overveje SMS-marketing som en mulig løsning.

For selvom SoMe fungerer rigtig godt for en stor del af deres målgruppen, var det svært at nå det ældre segment, som ikke er til stede på medier som Facebook og Instagram.

"Ved at bruge SMS ønskede vi at nå de dele af vores målgruppe, vi ikke kunne nå gennem andre kanaler, såsom sociale medier. Selvom Facebook er vores bedste sociale medieplatform, kunne vi se potentialet i at nå dem, der ikke har en smartphone, via SMS."

Mette Andersen, CMO hos Maya Freya

En anden væsentlig udfordring var, at dette segment ikke tjekker mails så hyppigt, og dem der gør, kan være mere forbeholdne og utrygge ved at klikke på links i mails.

SMS som et ekstra ben i marketingsstrategien

Beslutningen om at afprøve SMS-marketing blev primært taget for at løse nogle af de kommunikationsmæssige udfordringer, Maya Freya oplevede. Da Mette Andersen, CMO hos Maya Freya, selv modtager SMS'er fra andre brands og kunne se det geniale i denne form for kommunikation, var det ikke en svær beslutning.

Efter grundig research af markedet, fandt de den rette løsning hos inMobile. For Mette og resten af hendes marketing-team gav det en vis tryghed, at flere større brands benytter inMobile til SMS-marketing, og at de dermed ville få en erfaren sparringspartner med i processen.

"Pakken var god, og det var rart, at der var nogle, som havde prøvet det før, og som jeg kunne skrive eller ringe til, hvis der var et issue."

Mette Andersen, CMO hos Maya Freya

At inMobile er så intuitivt og ikke kræver store mængder tid, er også vigtige parametre for Mette, som fortæller, at det faktisk er det, hun sætter allermest pris på – at tingene fungerer!

I dag bliver SMS-kanalen typisk brugt som et ekstra ben i deres samlede marketingstrategi, et godt supplement til deres øvrige kanaler. SMS-kampagnerne eksekveres oftest til sidst i en kampagneperiode og fungerer som et rigtig godt ”spike”, fortæller hun.

”Når man både har 80+ og 20+ kunder, må man tænke i lidt flere forskellige kanaler, og derfor blev SMS-marketing en vigtig del af vores strategi for at sikre, at alle segmenter af vores brede målgruppe bliver nået effektivt.”

Mette Andersen, CMO hos Maya Freya

Det er stort set alle i deres permissionbase, de udsender SMS- kampagner til, da de kan se, at alle i målgruppen på tværs af alder og interesser interagerer godt med SMS’erne. Det er kun kunder, der for nyligt har modtaget en SMS, som bliver ekskluderet fra en udsendelse. Ifølge Mette må det godt være ”nice and easy – det behøver ikke være super kompliceret”!

SMS er altid tænkt ind – hos Maya Freya overvejer de altid, om SMS skal være en del af en kampagne eller ej. SMS-marketing er således blevet en velovervejet spiller på lige fod med e-mail og andre kanaler.

Gennemsnitlig ROAS det seneste år: Sverige: 89, Danmark: 97

Nyt marked skaber nye muligheder

Det seneste års arbejde med SMS-marketing har givet så gode resultater, at Maya Freya nu er klar til at tage næste skridt og implementere SMS-marketing i henholdsvis Tyskland og Holland. Maya Freya har besluttet at starte med Holland, som er deres tredjestørste marked – et marked i super flot vækst. "Når noget fungerer godt i andre markeder, ønsker vi naturligvis også at afprøve det i Holland." udtaler Mette. Det er særligt spændende, fordi Holland er kendt for at bruge WhatsApp, næsten på højde med e-mail og sociale medier.

Billede af medarbejdere hos Maya Freya, der står og flager med Hollandske flag.

"Vi kan godt lide at prøve noget nyt, og den eneste måde at finde ud af, om det virker, er ved at gøre det."

Mette Andersen, CMO hos Maya Freya

Derfor rakte Maya Freya ud til inMobile i foråret 2024 for at få indblik i performancetal og tendenser på det hollandske marked. Derudover havde e-commerce virksomheden også behov for sparring omkring eventuelle restriktioner og integrationsmulighederne mellem inMobile, Shopify og Klaviyo.

SMS-marketing udgør cirka 30 % af SMS-trafikken hos inMobile, og med et konstant fokus på den digitale verden har inMobile gennem de seneste år oparbejdet status som "go-to-partner" blandt e-commerce virksomheder, der søger en stærk partner til SMS. Det er en status, som forpligter og stiller krav til, at vi holder os opdaterede inden for vores felt. Det gør vi bl.a. gennem tæt samarbejde med vores kunder, og derfor besluttede vi at udarbejde den første SMS-kampagne i fællesskab og få lidt spændende vidensdeling ud af processen.

"Samarbejdet giver os mulighed for at sparre med inMobile, hvor vi kan drage fordel af inMobiles perspektiv og erfaring. Det giver os de bedste chancer for at opnå gode resultater."

Mette Andersen, CMO hos Maya Freya

Maya Freya har opsamlet knap 4.000 SMS-permissions i Holland gennem de seneste måneder. Deres permissions er opsamlet ved check out i forbindelse med køb, hvorfor lead-kvaliteten kan antages at være høj.

💡 Fakta om SMS-permissions opsamlet på checkout

Højt engagement

  • Betalingsvillighed: Kunder, der er villige til at gennemføre et køb, er mere tilbøjelige til at være loyale og engagere sig i fremtidige tilbud.
  • Aktiv handling: Når en kunde giver tilladelse på en checkout-side, er de allerede engageret i en købsproces, og der må antages at være stor interesse i produkter/brand.


Høj værdi

  • Datakvalitet: Kunder giver typisk mere præcise og korrekte oplysninger under en købsproces, da det er nødvendigt for transaktionen. Dette resulterer i højere kvalitet af de indsamlede data.

🔎 Mini case: Første SMS-kampagne til de hollandske kunder

Maya Freyas eksklusive Flash Sale-kampagne, som giver 30 % rabat på hele shoppen, strækker sig over to dage. Kampagnen skydes i gang fra morgenstunden med et flow, der består af en e-mail, SoMe-annoncer og SMS-beskeden som "opfølger" om aftenen på dag ét – helt i tråd med tidligere kampagner. Selve beskedteksten holdes kort (under 160 tegn) efter princippet "to the point" og selvfølgelig af hensyn til prisen.

"Den første kampagne kan gå fugl eller fisk – måske er kampagne 2 eller 3 mere retvisende ift. hvordan Holland generelt kommer til at reagere på SMS. Sverige var fx mere tilbageholdende i starten, men jo mere det blev almindeligt at modtage SMS, jo bedre performance," fortæller Mette Andersen.

Resultat: Holland er klar på flere SMS’er

For hver krone Maya Freya har brugt på SMS i henholdsvis Danmark og Sverige, har de i gennemsnit fået 97 og 89 kroner igen gennem det seneste år. Mette Andersen mener, at de flotte resultater primært skyldes, at deres kunder er loyale og kender kvaliteten af deres produkter.

”Vi afviger aldrig fra kvalitet, pasform og størrelse, så hvis man kan lide farven og mønstret, kender kunderne resten af rejsen.”

Mette Andersen, CMO hos Maya Freya

Resultatet ser imidlertid lidt anderledes ud for SMS-debuten i Holland, som genererede en ROAS på 4,5 og en CTR (Click Through Rate) på 7 %. En del af årsagen til den lavere ROAS skal tilskrives SMS-taksten, som er mere end dobbelt så høj i Holland sammenlignet med Danmark. Derudover er det forventeligt, at der er en del ugyldige data blandt de opsamlede numre. De ugyldige telefonnumre, som i denne udsendelse udgør 14 %, fjernes automatisk fra kommende udsendelser, hvorfor performance forventes at blive bedre over tid.

Afmeldingsprocenten ligger efter den første kampagne på 1,8 %, hvilket betragtes som acceptabelt ifølge en undersøgelse foretaget af Klaviyo i 2023. Sat lidt på spidsen kan man sige, at de resterende 98,2 % har valgt at forblive tilmeldt og dermed accepteret at modtage fremtidige kampagner.

”Jeg er virkelig tilfreds med udsendelsen, og hele marketingholdet er glade for, at der er taget så godt imod den første SMS i Holland. Det bekræfter os helt klart i, at dem skal de have flere af!"

Mette Andersen, CMO hos Maya Freya

Mette og resten af holdet er da også optimistiske omkring fremtiden og mener, at det er et spørgsmål om tilvænning, ligesom de oplevede det med deres svenske kunder. "For os har det været fedt at opleve, at der er foretaget køb via SMS. Vi har ingen utilfredse kunder efter weekendens udsendelse, så det har også været OK for dem at modtage SMS'en. Vi ser frem til at blive ved med at sende dem SMS'er og være med til at vækste data på den kanal," fortæller hun.

Fremtiden med SMS

Maya Freya har for længst anerkendt potentialet i SMS som en stærk marketingkanal og har flere konkrete planer for at maksimere kanalens udbytte i fremtiden. Som det næste skridt i virksomhedens SMS-strategi vil de fokusere på at implementere et back-in-stock flow. ”Dette har taget lidt tid at få på plads, men vi er overbeviste om, at det vil være en værdifuld tilføjelse til vores marketingmix. Ved at informere kunderne, så snart en udsolgt vare er tilbage på lager, kan vi øge kundetilfredsheden og potentielt konvertere flere salg,” fortæller Mette. Derudover har teamet en målsætning om at udvikle flere individuelle SMS-kampagner. Hidtil har SMS-kampagnerne som bekendt fungeret som et støtteben til andre kanaler, men Maya Freya vil i fremtiden udforske dens potentiale som en selvstændig marketingkanal.

”Vi vil gerne bygge flere individuelle SMS-kampagner op, hvor SMS ikke kun er sidemakker eller support, men står alene."

Mette Andersen, CMO hos Maya Freya

Det næste SMS-marked, der skal indtages, er Tyskland, hvor de buldrer frem, og vi glæder os til at følge udviklingen af Maya Freyas globale SMS-strategi.