< Tilbage
Sådan skal du forholde dig til SMS-spam

Sådan skal du forholde dig til SMS-spam

4

.

Feb

2014

0 min læsetid

Hvad er SMS-spam, tænker du måske? Er spam ikke noget man primært modtager pr. mail? Nej, ikke længere. Flere og flere danskere modtager SMS’er fra ukendte afsendere med spam-lignende budskaber, og vi forudser, at det bliver mere udbredt i 2014 – desværre.

SMS-spam er et forholdsvis nyt område og ikke noget forbrugerombudsmanden rigtig har forholdt sig til endnu. Vi ønsker derfor at klarlægge de kendetegn, du bør være opmærksom på, når der tikker SMS-spam ind på din mobil.

Vær forberedt

Der findes ikke spam-filtre til SMS-indbakken, ligesom der gør til mail-indbakken, og det ved spam-industrien. Derfor vil SMS’erne i langt de fleste tilfælde nå din mobiltelefon. Bagmændene ved, at netop fordi mobilbrugerne læser næsten alle SMS-beskeder, og endda inden for kort tid, vil de også læse spam-budskaber. Man ved som oftest ikke at der er tale om spam, før man læser SMS’en. Vær opmærksom og kritisk over for SMS-beskeder fra numre du ikke kender.

Vær opmærksom på sproget

Et kendetegn ved disse SMS-spam beskeder er, at de ofte er på engelsk eller andre udenlandske sprog. Det er dog et spørgsmål om tid før de begynder at udforme spam på dansk. Vær derfor opmærksom, hvis sproget enten er udenlandsk eller dårligt oversat til dansk. Det kan være et af kendetegnene på SMS-spam.

Vær opmærksom på links og indhold

Spam-industrien har gerne et ønske om du enten skal klikke på et link eller besvare SMS’en. Indeholder beskederne links, så tjek op på om afsenderen er genkendelig samt sproget, det er skrevet i. Er du usikker, så lad vær med at tryk på noget og besvar aldrig beskederne. Mennesker har langt større tiltro til deres mobiltelefon end andre kommunikationsformer, så lad dig ikke snyde af indholdet. Ofte lokkes der med, at man har vundet konkurrencer eller at de har brug for din hjælp til noget. Er det for godt til at være sandt? Eller vækker beskederne det mindste mistanke? Så slet dem med det samme.

Tjek om dit mobilnummer er tilgængeligt på Internettet

Spam-firmaerne henter typisk dit mobil nr. fra Internettet. Det kan ske, hvis du har oplyst det i en konkurrence, hvor dine oplysninger ikke har været beskyttet, eller hvis alle dine oplysninger på dig er tilgængelige på specifikke websider. Overvej om det nødvendigt at skjule disse informationer, hvis du modtager SMS-spam. Indberet det også til din teleudbyder, så de er opmærksomme på problemet.

Hvad gør vi for at komme SMS-spam til livs?

Vi er selv opmærksomme på SMS-spam og sørger for vores kunder, og modtagere indgår i et spam-frit miljø. Hvis en af vores kunder bryder retningslinjerne, tager vi de nødvendige foranstaltninger og udelukker kunden fra vores tjeneste. Det skulle gerne komme dig til gode, så du ikke modtager forsøg på phishing eller andet spam.

Ifølge lovgivningen, skal virksomheder, der markedsfører sig via SMS og som har tilladelse af dig til at gøre det, altid give mobilbrugeren mulighed for at afmelde sig tjenesten via SMS. Anvend det som et pejlemærke for om det er reelt eller om nogen misbruger dit mobil nr. uden tilladelse.

Er I et firma, der er i tvivl om I overholder retningslinjerne eller er du en privatperson, der modtager SMS-spam og gerne vil stoppe det, er man velkommen til at rette henvendelse. Kontakt os på telefon (+45 88 33 66 99) eller skriv en kommentar nedenfor.

Julie Meldgård Nielsen

Forfatter

Julie Meldgård Nielsen

Head of Marketing & Communications
Med en baggrund i marketing og virksomhedskommunikation, jonglerer Julie dagligt med ord for at skabe de inspirerende tekster, du læser her på siden.
< Tilbage

Prøv inMobile gratis i 14 dage

Du får gratis SMS-beskeder til at teste med og adgang til alle funktioner i inMobile.