< Tilbage
Sådan vælger du de rigtige keywords til SMS

Vælg de rigtige keywords og få succes

16

.

Jan

2014

0 min læsetid

Et keyword er det ord, som man ønsker brugere skriver til f.eks. 1245. Når man vælger at afprøve vores simple, kan man, afhængig af hvilken løsning man har, vælge sit eget keyword. Et eksempel kunne være ”TØJ” til 1245, hvis man ønsker sig at melde sig ind i en sms-kundeklub. De fleste finder hurtigt på et ord, der skal være det alle modtagere skal skrive og så tænkes der ikke mere på det.

Men faktisk kan det betale sig, at overveje det nøje. Vi anbefaler at man anvender flere keywords, så man kan tracke hvilke, der har den bedste tilslutning fra slutbrugerne. Man kunne forestille sig, at man kører med flere keywords i de forskellige reklamefremstød, og på den måde afgøre, hvad der fungerer bedst. Det er god viden at tilegne sig på længere sigt.

Fire guidelines til valg af keyword

I dette indlæg vil vi derfor tippe dig om, hvad vi har erfaret fungerer rigtig godt, når keywords skal vælges:

Gør det simpelt og præcist. Hvis du eksempelvis er en velgørende organisation, så undgå så vidt muligt at have flere ord i dit keyword. Eksempelvis kan ”DONATION100” forvirre modtageren, således de skriver det i to ord. Det betyder, at beskeden ikke nødvendigvis går igennem. Hvis I har flere beløb at vælge imellem, så find på et keyword for hvert enkelt.  F.eks. ”DONATION” for 50 kr., ”DONERE” for 100 kr. og ”BIDRAG” for 150 kr. Det samme kan gøre sig gældende for andre SMS-typer, eksempelvis i forbindelse med markedsføring og servicemeddelelser.

Er der mulighed for at modtageren kan stave det forkert? Så bør man genoverveje sit keyword. Alternativt kan du købe adgang til flere forskellige keywords, der afdækker både det korrekte ord men også alternative stavemetoder.

Undgå at kombinere tal og bogstaver. Ikke kun fordi modtageren måske kommer til at skrive det i to, men også fordi at det kan være svært at se forskel. Eksempelvis kan følgende budskab have to udfald ”SMS TØJ00 til 1245, for at modtage tilbud fra vores butik”. Mange vil tro der udelukkende er tale om bogstaver, men faktisk er der tale om tal i de sidste to felter. I værste tilfælde ender det med, at modtageren ikke responderer på din tjeneste.

Vælg ikke et keyword blot fordi det ser godt ud på skrift. Mange virksomheder tænker i innovative og nyskabende løsninger, men det kan afskrække modtagerne. Keyword ”SHOP” er at foretrække over ”#$HOP”. Selvom specialtegn, hashtags og forkortelser er populære, er det ikke ensbetydende med at det kan overføres succesfuldt til SMS.

Julie Meldgård Nielsen

Forfatter

Julie Meldgård Nielsen

Head of Marketing & Communications
Med en baggrund i marketing og virksomhedskommunikation, jonglerer Julie dagligt med ord for at skabe de inspirerende tekster, du læser her på siden.
< Tilbage