< Tilbage
Få 5 tips til at skabe en succesfuld indsamling med SMS

Fem tips til hvordan du skaber en succesfuld indsamling

30

.

Jan

2014

0 min læsetid

Er du en velgørende organisation, der er i gang med en indsamling eller overvejer du måske at starte en? Så kan nedenstående tips forbedre din succesrate. Det er ikke altid tilstrækkeligt blot at starte en indsamling. Man skal også motivere folk til at donere, hvilket kan være en kunst i en tid, hvor der findes massevis af velgørende formål.

#1 Vær konkret

Dit budskab er vigtigt – ingen tvivl. Men hvordan får man formidlet det kort, præcist og konkret? Modtagerne skal gerne kunne forstå hensigten på få sekunder. Derfor skal der ingen unødvendig tekst være. Overvej at henvise til jeres website for mere information, så SMS-beskeden kun indeholder den vigtigste information. Det er nu du skal få modtagerne til at donere til netop din organisation.

#2 Markedsfør din indsamling

Man kommer ikke uden om markedsføring af indsamlinger. Jo flere man når ud til, des bedre og markedsføring behøver ikke være i form af dyre tiltag. Ofte er midlerne små, så det handler om at tænke uden for boksen. Overvej at anvende de sociale medier til formålet. Måske I har en Facebook-side, hvor fra I kan sponsorere opslag og derved ramme jeres målgruppe? Eller måske Twitter, Instagram eller andre sociale medier er relevante? Mulighederne er mange. Man kan også kontakte journalister med henblik på interviews eller alliere sig med bloggere, der kan videreformidle indsamlingen. Så længe jeres budskab indeholder en nyhedsværdi, er der store chancer for andre vil hjælpe.

#3 Tal direkte til dine modtagere

I forlængelse af ovenstående, er det vigtigt at man identificerer sin målgruppe. Selvom man måske ønsker at nå ud til alle mennesker, er der altid en målgruppe, hvem budskabet appellerer ekstra meget til. Brainstorm og forsøg at udforme dit budskab, der taler direkte til dine modtagere. Gerne i samme sprog, genre og indhold som målgruppen selv anvender.

#4 Gør det nemt og overskueligt at donere

Velgørende organisationer bruger mange kræfter på at udforme et effektivt budskab og markedsføre sig selv. Men hvad hjælper det, hvis donations-processen er lang og besværlig? Det kan i værste tilfælde resultere i, at modtageren hopper fra i forløbet. Overvej om I skal anvende SMS-donationer i jeres organisation. Betaling via SMS er simpelt for både modtager og jer, og kan nemt kommunikeres ud i markedsførings-tiltag. Det smarte er, at pengene trækkes direkte fra mobilbrugerens telefonregning, så det eneste du skal gøre er at opfordre modtageren til at tage mobilen frem. Vi tilbyder SMS-donationer via et brugervenligt online-system.

#5 Skil dig ud og vær ærlig

Jo mere ærlig du er, des bedre. Lad vær med at overdrive sandheden. Beskriv virkeligheden som den er, og lad folk relatere til den. Forestil dig du fortæller dine læsere en historie, som de ikke kan, eller skal, kunne ligge fra sig igen. Derudover bør man skille sig ud fra alle andre reklametiltag, der bombarderer modtagerne hver eneste dag. Måske det er nødvendigt at gå en helt anden vej end flertallet gør? Er du i tvivl om hvordan, sidder vi klar til at rådgive dig på +45 88 33 66 99 mandag til fredag mellem 08-16.

Julie Meldgård Nielsen

Forfatter

Julie Meldgård Nielsen

Head of Marketing & Communications
Med en baggrund i marketing og virksomhedskommunikation, jonglerer Julie dagligt med ord for at skabe de inspirerende tekster, du læser her på siden.
< Tilbage

Prøv inMobile gratis i 14 dage

Du får gratis SMS-beskeder til at teste med og adgang til alle funktioner i inMobile.