< Tilbage
Generelt

Sådan bruger du linktracking i inMobile

Lær at bruge linktracking i dine SMS-beskeder, og få indsigt i værdifulde data samtidig med, at du øger dine modtageres engagement.

I inMobile er det muligt at benytte linktracking.

Når du bruger linktracking i dine SMS-beskeder betyder det, at du kan følge med i, hvor mange af dine modtagere, der klikker på linket og dermed interagerer med din besked. Det tal hedder din ”klikrate” og kan ses under den pågældende kampagne.

Med linktracking får du således mulighed for at få meget mere indsigt i dine SMS-beskeders performance sammenlignet med en SMS uden et link.

Sådan opsætter du linktracking i en SMS

Inden du går i gang: For at du kan bruge links med linktracking i dine SMS’er, skal du oprette et subdomæne. Du kan se, hvordan du opsætter et subdomæne i vores guide: ”Opsætning af subdomæne til linktracking”.

Når du har oprettet et subdomæne, kan du begynde at bruge links til linktracking i dine SMS-beskeder. Det gør du sådan her:

 1. Gå til menupunktet ”SMS til lister”.
 2. Klik på ”Ny udsendelse” i øverste højre hjørne.
 3. Vælg liste, land og eventuelt segment.
 4. Vælg om du vil have mulighed for afmelding i din besked.
 5. Nu skal du skrive teksten til SMS. Vil du have et link i beskeden, skal du klikke på ”Linktracking”.
 6. feltet til højre indsætter du det link, du vil linke til i SMS-beskeden – det er også muligt at tilføje UTM-parametre, hvis det er relevant for dig.
 7. Tryk på ”Indsæt link”.
 8. Du kan nu se, hvordan det automatisk forkortede link ser ud i din SMS-besked.

Fordele ved at bruge linktracking

Der er flere fordele ved at bruge linktracking i dine SMS-beskeder.

 • Flere konverteringer
  Links i SMS giver dig mulighed for at dirigere modtageren videre til din hjemmeside eller en anden URL, du ønsker at lede trafik til.
 • Adgang til owned data
  Med linktracking får du indsigt i hvor mange modtagere, der interagerer med din besked (klikraten) samt afvisningsprocenten for dine beskeder (afmelding af SMS). Den data kan du bruge til at optimere fremtidige kampagner. Det er særligt effektivt for dig, der arbejder med SMS-marketing eller SMS til e-commerce.
 • Mere troværdige links
  Der findes et hav af online linkforkortere, og fælles for dem alle er, at de ofte får dine links til at ligne spam. Med inMobiles linkforkorter forbliver brandnavnet i dit link, og det øger troværdigheden, og dermed klikraten, markant.
 • Send SMS til dine mest engagerede modtagere
  Når du bruger linktracking, kan du eksportere en liste med de modtagere, som tidligere har klikket på et link i dine beskeder. Den liste kan du bruge til at oprette et nyt segment med dine mest engagerede modtagere, og sende målrettede SMS-beskeder til dem.
Fordele ved linktracking i SMS